Sosyal Medya

Güncel

Mülteciler yürüyüşe geçti

Avrupa’ya ulaşmak için Edirne’ye giden mültecilerin bir bölümü, şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti. Mültecilerin, yürüyüş öncesinde TEM otoyolunda kıldığı Cuma namazına Edirne Valisi de katıldı.



Dört gün önce Yunanistan sınırına geçmek için Edirne'ye giden ve otoban kenarındaki arazide bekleyen mültecilerden yaklaşık 700’ü, Edirne'ye doÄŸru yürümeye baÅŸladı. Grubun önü, giÅŸelere 50 metre kala jandarma ekiplerince kesildi.

YürüyüÅŸlerine izin verilmeyen mülteciler otobanda oturma eylemi yaptı. TEM otoyolu, mültecilerin protestosu nedeniyle trafiÄŸe kapandı.

Vali mültecilerle namaz kıldı

Edirne Valisi Åžahin, Avrupa’ya gitmek üzere kente giden mültecilerle TEM otoyolunda cuma namazı kıldı.

Cuma namazı öncesi mülteciler kaldıkları alanın engebeli olması nedeniyle TEM otoyolunda toplandı. Polis ve jandarma ekipleri de Edirne'ye geliÅŸ yönünde otoyolun iki ÅŸeridini trafiÄŸe kapadı.

Kadı Bedrettin Camisi imamı Hasan Cerrah'ın, otoyolu üzerinde toplanan mültecilere ''Ä°slam'da birlik, beraberlik ve kardeÅŸlik'' konulu vaaz verdi. Trakya Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi'nde öÄŸretim görevlisi Suriye uyruklu Urabi Urabi de Arapça vaazda bulundu.

Okunan ezanın ardından Vali Åžahin'le mülteciler, cuma namazını kıldı.

Namaz sonrası Vali Åžahin, mültecilerle sohbet etti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.