Sosyal Medya

Güncel

PKK/KCK yeniden ateÅŸkes istedi

PKK'lı Mustafa Karasu'nun ateşkes çağrısından sonra örgütün KCK isimli çatı yapılanmasından da "tahkim edilmiş ateşkes" çağrısı geldi. Çağrıda Avrup ülkelerinden de arabulucu olmaları istendi



KCK, çift taraflı ateÅŸkes çaÄŸrısında bulunarak Abdullah Öcalan'ın 'baÅŸmüzakereceÄŸi' rolünü oynayabileceÄŸi koÅŸulların yaratılmasını istedi.

Daha önce de 'çift taraflı tahkim edilmiÅŸ bir ateÅŸkes'e hazır olunduÄŸuna dair açıklama yapıldığı hatırlatılan metinde, "Biz bu temelde çift taraflı tahkim edilmiÅŸ bir ateÅŸkese hazır olduÄŸumuzu bir daha vurguluyor, halklarımızın, demokrasi güçleri ve barış çevrelerinin demokratik siyasal çözüm ve kalıcı barış için yürüttükleri çabaları ve mücadeleyi desteklediÄŸimizi bir daha kamuoyuna duyuruyoruz" denildi.

Öcalan'a '5 Nisan'dan beri ciddi bir tecrit uygulandığı' savunulan açıklamada, çözüm sürecinde KCK'nin Öcalan'ı 'baÅŸmüzakereci' ilan ettiÄŸi belirtildi ve Öcalan'ın "baÅŸta KCK hareketi olmak üzere tüm siyasi çevrelerle, sivil toplum örgütleri, aydın ve yazarlarla görüÅŸebileceÄŸi ve baÅŸmüzakereci rolünü oynayabileceÄŸi koÅŸulların yaratılması gerektiÄŸi" çaÄŸrısı yapıldı.

KCK açıklamasında, "Tüm dünyada sorun alanlarında görüldüÄŸü gibi müzakerelerde gözlemci olacak ve iki tarafın tutumlarını izleyecek tarafsız heyetlere gerek bulunmaktadır. Zaten Avrupa'daki çaÄŸrılarda bu doÄŸrultuda arabulucu olabilecekleri de belirtilmiÅŸtir" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.