Sosyal Medya

Kültür Sanat

Beyoğlu Sahaf Festivali başladı

Bu sene 9'uncusu düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali, Tepebaşı'nda kağılarını kitapseverlere açtı



“9. BeyoÄŸlu Sahaf Festivali” bugün itibariyle kitapseverlere kapılarını açarken etkinliÄŸin resmi açılışı yarın (18 Eylül Cuma) saat 10.30’da yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi, Kültür Kenti Vakfı ve BeyoÄŸlu Belediyesi iÅŸbirliÄŸiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenecek "BeyoÄŸlu Sahaf Festivali" 17 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında Tepebaşı’nda gerçekleÅŸecek.

Festivalde her yıl olduÄŸu gibi bu sene de yapılacak mezatın geliri yeni eÄŸitim-öÄŸretim döneminde maddi durumu yetersiz çocuklara bağışlanacak.

23 gün sürecek Festivale bu yıl Ä°stanbul’un çeÅŸitli yerlerinden ve Türkiye’nin deÄŸiÅŸik illerinden 76 sahaf katılacak. Asırlık kitaplar, tarihe tanıklık eden dergiler, eskiye ait yazılar, eski fotoÄŸraflar, film, tiyatro afiÅŸleri, nadide levhalar, mektuplar, kartpostallar ve özel koleksiyonlar stantlarda yerini alacak.

“9. BeyoÄŸlu Sahaf Festivali” açılış mezatı, 18 Eylül Cuma günü saat 10.30’da Tepebaşı’nda (TRT binasının yanı) yapılacak. Mezat’ta; Halil Murad, Tarihü’l-Muradi (Tarih-i Ciberti Tercümesi) Tıbb-ı Nebevi gibi çok kıymetli birçok eser yer alacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.