Sosyal Medya

Dünya

AB'ye Türkiye ile işbirliği çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, mültecilerin Suriye'deki iç savaş bitene kadar Türkiye'de kalması ve ihtiyaçlarının karşılanması için AB liderlerine çağrıda bulundu.



 

Ä°talya BaÅŸbakanı Matteo Renzi ile Modena'da görüÅŸen Fransa CumhurbaÅŸkanı Francois Hollande, görüÅŸme sonrası basın toplantısında Avrupa'daki mülteci kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hollande, Avrupa BirliÄŸi'nin mülteci krizini çözmek için Türkiye ile ortak çalışma yürütmek zorunda olduÄŸunu söyledi. Hollande, "Mültecilerin Türkiye'de kalmasını saÄŸlamak için Suriye'deki kriz çözülene dek mültecilerin Türkiye'deki ihtiyaçlarının karşılanması çalışabilmeleri için Türkiye ile çalışmak zorundayız" açıklamasını yaptı. 

Hollande Renzi ile görüÅŸmesi öncesi CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile telefonda görüÅŸmüÅŸtü. CumhurbaÅŸkanlığı kaynakları, ErdoÄŸan be Hollande'ın görüÅŸme sırasında, yasadışı göç ve Suriyeli sığınmacılara iliÅŸkin konular da dahil olmak üzere, bölgesel sorunlarla alakalı olarak yakın temas içinde olma konusunda mutabık kaldıklarını belirtti. 

Kaynak: AFP, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.