Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rejim sivilleri vurdu: 60 ölü

Suriye’de rejim uçakları, Halep'i bombaladı. Vakum ve varil bombalarının da kullanıldığı bombardımanda aralarında yaşlı ve çocukların da olduğu 60 sivil öldü.



Aralarında çocuk, yaÅŸlı ve kadınların da olduÄŸu 60 kiÅŸinin öldüÄŸü, onlarcasının da yaralandığı bombardımanın hedefinde Sükkeri, MeÅŸhed ve Kellase gibi muhaliflerin denetimindeki mahalleler vardı. Al Jazeera muhabiri Ömer Yusuf, rejimin Halep’teki MeÅŸhed bölgesinde kalabalık bir pazar yerini hedef aldığını ve sadece bu saldırıda 45 kiÅŸinin öldüÄŸünü kaydetti. Enkaz altında hâlâ sivillerin olduÄŸunu söyleyen Yusuf, kurtarma çalışmalarının devam ettiÄŸini belirtti.

Aktivist Mahmud Ebu Åžeyh, rejimin bombardımanının, muhaliflerin kentin batısındaki RaÅŸidin ve Yeni Halep bölgelerinde kaydettiÄŸi ilerlemeye bir karşılık olduÄŸunu söyledi.

Halep’in Kellase bölgesini hedef alan vakum bombası ise 5 kiÅŸinin ölümüne neden oldu. Tahribat gücü yüksek olan bu bombardıman bölgede büyük hasar yol açtı. Çok sayıda bina ve ev yerle bir oldu. Burada da enkaz altında kalan siviller bulunuyor.

Rejim Haber Ajansı SANA'ya göre ise Esed ordusu muhaliflere ait yedi zırhlı aracı ve bir füze fırlatma sistemini etkisiz hale getirdi.

 

 
 

 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.