Sosyal Medya

Dünya

Ban: Sığınmacıların gördüğü muamele kabul edilemez

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriyeli sığınmacıların Macaristan ve Sırbistan'da gördükleri muamelenin kabul edilemez olduğunu söyledi.



BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriyeli sığınmacıların Macaristan ve Sırbistan'da gördükleri muamelenin kabul edilemez olduÄŸunu söyledi.

Genel Sekreter Ban, BM Genel Kurulu genel görüÅŸmeleri öncesi gündemdeki konulara iliÅŸkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Genel Kurul toplantıları sırasında birçok dünya liderinin New York'ta toplanacağını kaydeden Ban, önemli krizlerin masaya yatırılacağını belirtti.

KonuÅŸmasında Suriye'deki krize ve bununla baÄŸlantılı sığınmacı problemine deÄŸinen Ban, burada çatışanların tüm insani normları çiÄŸnediÄŸini belirterek, bu trajediyi bitirmenin çatışan taraflara, komÅŸu ülkelere ve "bu çatışmalara destek saÄŸlayan dış güçlere" düÅŸtüÄŸünü söyledi. 

Suriye'de savaÅŸtan kaçan sivillere, sığınma taleplerinin kabulü de dahil her türlü desteÄŸin verilmesi gerektiÄŸini kaydeden Ban, bunun karşısında duranlara empati tavsiye etti.

"Kendinizi onların yerine koyun" diyen Ban, "Varil bombaları ve vahÅŸetle yüz yüze olan Suriyeliler kendi ülkelerinden kaçarak baÅŸka ülkelere sığınmaya devam edecek. Ülkesinde tüm umutları tükenenler baÅŸka yerlerde çıkış arayacak. Bu çok doÄŸal. Biz de böyle bir ÅŸeyle karşılaÅŸsak kendimiz ve çocuklarımız için aynı ÅŸeyi yaparız" dedi.

Suriyelileri kabul eden Türkiye ve diÄŸer ülkelere teÅŸekkür eden Ban, tüm ülkelere sorumluluklarını yerine getirerek yasal yükümlülüklerini gerçekleÅŸtirme çaÄŸrısı yaptı.

"SIÄžINMACILARA UYGULANAN MUAMELE BENÄ° SOK ETTÄ°"

Ban, sığınmacıların Macaristan ve Sırbistan'da karşılaÅŸtıkları muameleyi de eleÅŸtirerek, "Sığınmacı ve göçmenlerin buralarda uÄŸradıkları muamele nedeniyle ÅŸok oldum. Bu kabul edilebilir deÄŸil. Tüm ülkelerin kendi sorunları var ancak savaÅŸ ve iÅŸkenceden kaçan insanlara ÅŸefkatle yaklaşılmalı ve insanlık onurlarına saygı gösterilmeli" diye konuÅŸtu.

Genel Sekreter, hem Avrupa ülkelerine hem de Asya ülkelerine, nereden gelirlerse gelsinler sığınmacılara insan hakları temelinde muamele etme çaÄŸrısında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.