Sosyal Medya

Güncel

Ankara'da "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü

Bugün Ankara'da 14 sivil toplum kuruluşu öncülüğünde, artan terör olayları ve protesto gösterilerinde yükselen tansiyona karşı eylem yapılacak



Son dönemde yaÅŸanan terör olayları nedeniyle 14 iÅŸçi ve iÅŸveren örgütünün öncülüÄŸünde organize edilen "Teröre Hayır, KardeÅŸliÄŸe Evet" yürüyüÅŸünde hazırlıklar tamamlandı. Ankara’da Sıhhiye Meydanı'nda bugün 16.30'da baÅŸlayacak ve Birinci Mecliste sona erdirilecek yürüyüÅŸe, 14 iÅŸçi ve iÅŸveren örgütüne üye olanlarla birlikte yüz bini aÅŸkın kiÅŸinin katılması öngörülüyor.

"Teröre Hayır, KardeÅŸliÄŸe Evet" sloganı dışında baÅŸka bir sloganın atılmayacağı yürüyüÅŸte, katılımcılar provokasyon niteliÄŸindeki sloganları kendilerine dağıtılacak düdükleri çalarak bastıracak. Hiçbir sivil toplum kuruluÅŸunun logosu ve flamasına yer verilmeyecek yürüyüÅŸte, sadece Türk bayrakları açılabilecek.

Sıhhiye Meydanı'nda toplanacak gruplar, daha sonra kortej halinde Ulus'a yürüyecek. Ulus'ta birinci Meclis önünde okunacak Ä°stiklal Marşı'nın ardından etkinlik sona erdirilecek.

YürüyüÅŸ dolayısıyla Sıhhiye Meydanı ve Ulus civarındaki bazı yollar 12.00'den itibaren trafiÄŸe kapatılacak.

Atatürk Bulvarı Ihlamur Sokak hizasından, MithatpaÅŸa Caddesi Süleyman Sırrı Caddesi kavÅŸağından, Necatibey Caddesi ise Sezenler Caddesi'nden, Sıhhiye Meydanı istikametine trafiÄŸe kapalı olacak. YürüyüÅŸün baÅŸlamasının ardından Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet caddeleri ile baÄŸlanan sokak ve caddelerde etkinlik bitinceye kadar trafik akışı engellenecek.

6 BÄ°N POLÄ°S ETKÄ°NLİĞİN GÜVENLİĞİNDEN SORUMLU OLACAK

YürüyüÅŸ için il dışından yaklaşık 2 bin otobüsün Ankara'ya gelmesi beklenirken, polis BaÅŸkentin 5 giriÅŸ noktasında tedbirler alacak. Gelen otobüslerin Atatürk Kültür Merkezi alanında park etmesi planlanırken, alanın yetmemesi durumunda Celal Bayar Bulvarı ve AÅžTÄ° önünün depolama alanı olarak kullanılması planlandı.

Otobüslerden inen katılımcıların Sıhhiye Meydanı'na geliÅŸ güzergahlarında da önlemler alınacağı bildirildi. Ana toplanma noktası olan meydan ve çevresi bariyerlerle kapatıldıktan sonra uzman ekiplerce kontrol edilecek.

Katılımcılar miting alanına, polis kontrolünde 7 ayrı noktadan üst aramaları yapıldıktan sonra alınacak. Üzerini aratmak istemeyen katılımcı alana kesinlikle alınmayacak.

Olası provokasyonların önüne geçilmesi için miting çevresi ve yürüyüÅŸ güzergahında önceden belirlenen noktalarda hazır kuvvet bulundurulacak.

Ankara Emniyet MüdürlüÄŸü Güvenlik Åžube, Çevik Kuvvet, Terör ve Özel Harekat ÅŸubeleri baÅŸta olmak üzere, tüm branÅŸlardan yaklaşık 6 bin polis etkinliÄŸin güvenliÄŸinden sorumlu olacak. Etkinlik süresince polis helikopteri de havadan gözlem yaparak grupların hareketlerini yer ekiplerine bildirecek.

Toplanma alanı ve yürüyüÅŸ güzergahındaki yüksek binaların çatı ve balkonlarında özel harekat timleri konuÅŸlandırılacak. YürüyüÅŸ sonrası dağılım güzergahları belirlenirken, grupların Kızılay baÅŸta olmak üzere kritik noktalara toplu halde yürümelerine izin verilmeyecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.