Sosyal Medya

Güncel

'Yalan haber'le işçiler linç edilecekti

Mudurnu ilçesinde linç edilmek istenen işçilerin, hiç ilgileri olmadığı halde, provokatörler tarafından "bayrak yakmakla" suçlandıkları ortaya çıktı. Kalabalığı sakinleştiren şehit babası ise linç edilmek istenenlerden dördünün PKK ile mücadele eden korucu çocukları olduğunu söyledi



Bolu'nun Mudurnu Ä°lçesi'ne baÄŸlı TaÅŸkesti Beldesi'nde bayrak yaktıkları iddia edilen inÅŸaat iÅŸçilerini linç etmeye çalışan kalabalığı sakinleÅŸtirerek muhtemel bir facianın önüne geçen ÅŸehit babası Ahmet Temel, yeniden çalışmaya gelmeleri durumunda yaÅŸananlar nedeniyle iÅŸçilerden özür dileyeceÄŸini söyledi.

Olayın, yalan bir haberle baÅŸladığını anlatan ÅŸehit babası, yakılmak istenen iÅŸçilerden 2'sinin ilahiyat öÄŸrencisi, 4'ünün de korucu çocuÄŸu olduÄŸunu ifade etti. Öte yandan linç giriÅŸiminde bulunanlara yönelik bugüne kadar herhangi bir gözaltı olmadı.

6 yıl önce Siirt'in Eruh Ä°lçesi'nde PKK ile girilen çatışmada ÅŸehit düÅŸen Jandarma Komando Er 20 yaşındaki Emrah Temel'in babası Ahmet Temel, pazar günü TaÅŸkesti Beldesi'nde yaÅŸanan olaylar sırasında öfkeli kalabalığı sakinleÅŸtirmeye çalışarak dikkat çekmiÅŸti. TaÅŸkesti Orman Ä°ÅŸletme ÅžefliÄŸi'nde çalışan Ahmet Temel olay gecesi yaÅŸananlara deÄŸinerek, "Olay günü iÅŸten çıkıp eve giderken bir telefon geldi. TaÅŸkesti'de yapılan okulda çalışan Kürt kardeÅŸlerimizin markette alışveriÅŸ yaparken bir kamyoncu arkadaÅŸla Türk bayrağı takılı olan araca bakmalarından dolayı tartışma çıkmış. 'Bizim bayrağımıza saygı duyacaksın' ÅŸeklindeki sözlerinin ardından tartışma devam etmiÅŸ. Çocukları inÅŸaattaki barakaya kadar kovalamışlar, barakayı ateÅŸe verip çocukları çatıya sıkıştırmışlar.

Bize de Türk bayrağının yakıldığı ortalığın karıştığı haberi geldi. Biz de o an için o enerjiyle fırlayıp geldik. Bizi ilk askerimiz karşıladı ve askerimiz bana 'AÄŸabey yok öyle bir olay. Bize güven. Bu bir oyun' dediler. Ben de ondan sonra bir ÅŸehit babası olarak saÄŸduyu çaÄŸrısı yapmak için mücadele verdim" dedi.

Olay gecesi Bolu Valisi Aydın BaruÅŸ ile birlikte saÄŸduyu çaÄŸrısında bulunduklarını söyleyen Ahmet Temel, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

"Devletimizin gelip bize bilgi vermesini istedim. Yetkili makamlar, sayın valimiz ve kaymakamımız geldiler. Böyle bir ÅŸeyin olmadığı yönünde bize gereken bilgiyi verdiler. 

O kardeÅŸlerimizin yapılan soruÅŸturmalarında iki kiÅŸinin bir yıl sonra ilahiyattan hoca çıkacağını, iki kiÅŸinin üniversitede okuduÄŸunu, 4 kiÅŸinin ise memleketlerinde babalarının korucu olduÄŸu ve PKK ile savaÅŸtıkları ortaya çıktı. Biz de vali bey ile birlikte saÄŸduyu çaÄŸrısı yapmak için çıktığımızda onlara ÅŸunu söyledim; 'Madem biz kendi meselemizi kendimiz halledeceksek, askeri polisi çiÄŸneyip bunları PKK'lı diye yargılayıp kendi iÅŸimizi kendimiz yaparsak, o zaman bizim daÄŸdaki PKK'dan ne farkımız kaldı. Devlete millete güvenmezsek bu bir iÅŸ savaÅŸtır. Ben bir ÅŸehit babası olarak devletime, milletime güvendim. Beni sevip sayan arkadaÅŸlarımın da bunu böyle görmesini istiyorum' dedim. Orada yaklaşık bin 500 kiÅŸi vardı yarım saat sonra 200 kiÅŸi kadar kaldı. Aramızda provokatör olup, bağırıp çağıran vardı."

KÜRT- TÜRK AYRIMINI DÜÅžÜNMEYELÄ°M

Åžehit babası Ahmet Temel, birlik beraberliÄŸin olmasını isteyerek, "Allah'ım inÅŸallah böyle oyunlara düÅŸürmesin bizi. Kürt-Türk ayrımını düÅŸünmeyelim. DoÄŸu'da bulunan vatandaÅŸ zaten PKK'dan bunalmış, bir ızdırap ve arayış içerisinde. Biz de burada onları bunaltırsak, iÅŸini aşını vermezsek o zaman bu adam ya vuracak ya yıkacak, ya da daÄŸa çıkacak. Böyle oyunlara düÅŸmeyelim, Türkiye'de birlik beraberlik olsun, vatan bölünmesin. Vatan böyle oyunlarla bölünür ve bu benim en korktuÄŸum ÅŸey. Ne oyunlar oynanırsa oynansın, ne taviz verilirse verilsin ÅŸehitlerin kanının bu oyuna taviz vermeyeceÄŸini düÅŸünüyorum" diye konuÅŸtu.

KATLÄ°AM OLSAYDI VÄ°CDANLARI RAHAT EDEBÄ°LECEK MÄ°YDÄ°?

Vicdanen rahat olduÄŸunu ifade eden Temel, "Åžu an bir seçim atmosferindeyiz o nedenle bir karışıklık çıksın, bir iç savaÅŸ olsun istiyorlar. Türkiye'yi Suriye'ye çevirmek mi istiyorlar? ben öyle görüyorum. Bu gerçekten dış devletlerin ve içimizde olanların bir oyunu. Ne olur bu oyuna düÅŸmeyelim. Seçim atmosferinde devleti yargılamak, ülkeyi kaosa sürüklemek için o gün böyle bir oyun oynandığını hissettim. Bu ülkede o bayrak yanmadı, o bayrak inmedi ve onların da bayrağı asılmadı.

Orada bulunan ve masum olduÄŸunu öÄŸrendiÄŸimiz çocuklara linç ve katliam giriÅŸimi olsaydı o arkadaÅŸların vicdanı rahat edebilecek miydi acaba? Vicdanen rahat olabilecekler mi? Ben çok huzurluyum ve vicdanımın sesi bana çok net mesaj veriyor. O gece saÄŸ duyuluydum ve ÅŸu anki niyetim de öyle. EÄŸer ülkeme de bu konu hakkında iyi bir mesaj verebiliyorsam ne mutlu bana" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.