Sosyal Medya

Coğrafyamız

BM: 2 milyondan fazla çocuk eğitime başlayamadı

BM İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü O'Brien, Suriye'de okulların açılmasına rağmen 2 milyondan fazla çocuğun eğitime başlayamadığını söyledi.



AA'nın haberine göre, O'Brien, BM Güvenlik Konseyi'ne Suriye'deki insani duruma iliÅŸkin verdiÄŸi brifingde, ülke içinde ve dışında savaÅŸ nedeniyle yaÅŸanan insani trajediyi anlattı.

Suriye'deki insani krizin dinmek yerine daha da kötüleÅŸtiÄŸini vurgulayan O'Brien, korkunç insan hakları ihlallerinin devam ettiÄŸini, sadece 17-26 AÄŸustos arasında rejimin Åžam civarında sivillerin yaÅŸadığı bölgelere gerçekleÅŸtirdiÄŸi saldırılarda en az 90 kiÅŸinin öldüÄŸünü, 300 kiÅŸinin de yaralandığını söyledi.

Hastanelerin ve okulların hedef alındığını ifade eden O'Brien, aÄŸustos ayında saÄŸlık kuruluÅŸlarına 12 saldırı gerçekleÅŸtirildiÄŸini ve bu saldırılarda 15 saÄŸlık çalışanının hayatını kaybettiÄŸini belirtti.

Okullara yapılan saldırılara iliÅŸkin bilgi veren O'Brien, "2014 başından beri okullara yönelik en az 84 saldırı düzenlendi. Suriye'deki her dört okuldan biri kullanılamaz durumda. Okul ve hastanelere saldırılar savaÅŸ suçudur" dedi.

Savaşın Suriyeli çocuklar üzerinde çok derin etkileri olduÄŸunu anlatan O'Brien, "Okullar açılmasına raÄŸmen Suriye'de 2 milyondan fazla çocuk, yani her üç çocuktan birisi okulda deÄŸil. DAÄ°Åž'in kontrol ettiÄŸi bölgelerdeki yüz binlerce çocuk ise terör örgütünün hazırladığı müfredata göre eÄŸitim almakta" diye konuÅŸtu.

Sorunun çözümü için BMGK üyelerine bir kez daha birlik çaÄŸrısı yapan O'Brien, Suriyeli sığınmacılara kapılarını açan komÅŸu ülkelere de uluslararası toplumun yardım etmesini istedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.