Sosyal Medya

Güncel

O kaymakama soruÅŸturma

Acılı aileye oğullarının öldüğü haberinin kameralar ve objektifler karşısında verilmesi çok yadırgandı ve büyük tepki çekti.



Milliyet'te yer alan habere göre Hakkari'de yaÅŸamını polis memuru Mehmet Tuhal'ın evinde yas var. Aileye acı haberi Hassa Kaymakamı Mustafa Pala ve beraberindekiler verdi. Ancak acılı aileye oÄŸullarının öldüÄŸü haberinin kameralar ve objektifler karşısında verilmesi çok yadırgandı ve büyük tepki çekti.

Acılı aileler e'çocuklarının ÅŸehit olduÄŸu haberi' büyük özen gösterilerek veriliyor. Ancak dün yaÅŸanan örnek hepimizin yüreÄŸini acıttı.

Polisin anası, oÄŸlunu kaybettiÄŸini kameralar önünde öÄŸrenirken eve medya ordusu ile giren kaymakamın tavrı yadırgandı.

DAVUTOÄžLU EL KOYDU

NTV'de canlı yayına katılan BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, acılı haberi polisin annesine kameralar önünde veren kaymakama soruÅŸturma açıldığını duyurdu ve ÅŸunları söyledi: "Åžehit haberi verilmesi çok ağır bir sorumluluk alanı. Kaymakam ya da vali haber veren postacı deÄŸildir. Onlara yukarıdan konuÅŸma hakkına sahip olan bir yetkili de deÄŸildir. Oraya gidip acıyı paylaÅŸmak ve sonra emrini, talimatınız nedir diye sormalıdır. oraya gideceksiniz ve yanınızda kameralar olacak...

Bunu kabul etmek mümkün deÄŸil. Gerekli soruÅŸturmanın açılması talimatı verdim. Bu bakımdan gerekli her türlü soruÅŸturma yapılacak. Kaymakam ya da vali acıları dindirmek için oradadır, canlı yayın kaydı almak için deÄŸil. Åžehit haberinin verilmesi konusunda her türlü soruya açık olmamız lazım. Gerekli hukuki ev idari soruÅŸturma yapılacak."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.