Bir dönem Suriye takımlarından Al-Fotuwa SC'yi çalıştıran Mohsen, CENAFE (Futbol ve Salon Futbolu Antrenörleri Resmi Okulu) adlı teknik direktörlük kursu tarafından iÅŸe alındı.

CENAFE Müdürü Miguel Angel Galan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kursun Arapça konuÅŸan öÄŸrencilerinden birinin, Osama Abdul Mohsen ve 7 yaşındaki oÄŸlu Zaid’i Ä°spanya’ya getireceÄŸini duyurdu. Aile, trenle Ä°spanya'ya ulaÅŸtı.

Mohsen’in hikayesini duyar duymaz Faslı öÄŸrencisini Almanya’ya yollayan Galan, Suriyeli eski teknik direktör Mohsen’e Getafe’de ev ve ekonomik yardım teklif etti. Ä°spanya da 17 bin 680 Suriyeli sığınmacıyı kabul edeceÄŸini açıklamıştı.

ÇarÅŸamba gecesi Madrid’e ulaÅŸan Osama Abdul Mohsen’in ne zaman kursta öÄŸretmen olarak iÅŸe baÅŸlayacağı önümüzdeki günlerde bir basın toplantısında açıklanacak.

Macaristan'da sığınmacıların polisten kaçışını görüntüleyen kadın kameraman Petra Laszlo’nun küçük bir kız çocuÄŸuna ve 7 yaşındaki oÄŸlu Zaid ile birlikte kaçan Mohsen’e çelme takması tüm dünyada ses getirmiÅŸti. Laszlo daha sonra çalıştığı kanal N1TV'den kovulmuÅŸtu.
 

Macaristan, Avupa'nın yaÅŸadığı göçmen krizinde en çok eleÅŸtirilen ülkelerin başında geliyor.

 

Kaynak: Al Jazeera