Güncel
Edirne'deki 800 Sığınmacı Açlık Grevine Başladı
![](resimler/detay/103259.jpg?)
Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye gelen sığınmacılardan yaklaşık 800 kişilik grup, açlık grevi başlattı.
Yunanistan'a geçmek için dün Edirne'ye gelen ancak geçiÅŸlerine izin verilmeyen sığınmacılardan yaklaşık 800 kiÅŸilik grup, çocuklar dahil açlık grevi baÅŸlattıklarını açıkladı.
ÇÄ°LELÄ° BEKLEYÄ°Åž SÜRÜYOR
Sosyal paylaşım siteleri üzerinden organize olarak Yunanistan'a gitmek için Edirne'ye gelen sığınmacıların otoban kenarındaki arazide bekleyiÅŸi dünden beri sürüyor.
AÇLIK GREVÄ°NE BAÅžLADILAR
Yunanistan sınırına gönderilmemelerini gerekçe göstererek kendilerine verilen kumanyaları almayan sığınmacılar, "Avrupa, Avrupa, ErdoÄŸan, ErdoÄŸan," ÅŸeklinde sloganlar atarak açlık grevine baÅŸladıklarını duyurdu.
"YUNANÄ°STAN'A GÄ°DENE KADAR..."
Yaklaşık 800 kiÅŸilik grup adına konuÅŸan Ahmed Ellatif, Yunanistan'a gidene kadar açlık grevini sürdüreceklerini söyledi.
ÇOCUKLAR DAHÄ°L...
Çocuklar dahil hiç kimsenin yemek ve su tüketmeyeceÄŸini dile getiren Ellatif, zor durumda olduklarını sözlerine ekledi.
Henüz yorum yapılmamış.