Sosyal Medya

Güncel

'Terör örgütünün arkasında medya desteği var'

"PKK terör örgütü, askerleri, polisleri şehit ederken diğer taraftan da bunun 'meşru gerekçeleri olduğu' yalanını, manipülasyonunu yayan bir medya desteği var."



Siyaset, Ekonomi ve Toplum AraÅŸtırmaları Vakfı (SETA) Ä°stanbul Genel Koordinatörü Fahrettin Altun, " PKK terör örgütü, askerleri, polisleri ÅŸehit ederken diÄŸer taraftan da bunun 'meÅŸru gerekçeleri olduÄŸu' yalanını, manipülasyonunu yayan birmedya desteÄŸi var" dedi.

PKK'nın iki aracı bulunduÄŸunu vurgulayan Altun, bunları; insanları öldürmek maksatlı silah ve eylemlerini kitlelere duyuran iletiÅŸim araçları ÅŸeklinde sıraladı.

Propagandanın, yasadışı örgütlerin en sık baÅŸvurdukları yöntemlerden biri olduÄŸunu kaydeden Altun, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Terör örgütleri, doÄŸrudan kendilerinin yönettiÄŸi basın merkezleri, iletiÅŸim araçları inÅŸa ederler, bir de mümkün mertebe daha geniÅŸ, bizim 'ana akım' dediÄŸimiz alanlara da olabildiÄŸince kendi söylemlerini yaymaya çalışırlar. PKK, bugünlerde ilk defa bu kadar net bir biçimde medyanın çok önemli bir kesiminin arkasında durduÄŸu, tezlerini, söylemlerini yaymak için seferber olduÄŸu bir konforu yaşıyor. PKK terör örgütü, askerleri, polisleri ÅŸehit ederken diÄŸer taraftan da bunun, 'meÅŸru gerekçeleri olduÄŸu' yalanını, manipülasyonunu yayan bir medya desteÄŸi var. Türkiye'de toplumun bütün kesimlerine hitap ettiÄŸini söyleyen, medyanın amiral gemisi olarak kendisini lanse eden, bizim 'ana akım medya' olarak tarif ettiÄŸimiz bir medyanın önemli bir bölümünün PKK'nın söylemlerini, tezlerini, eylem tarzlarını ve yürüttüÄŸü kirli savaşı meÅŸrulaÅŸtırmaya dönük faaliyetiyle karşı karşıyayız. Bu faaliyet, ilk defa bu ÅŸekliyle karşımıza çıkıyor."

"PKK'nın yayınladığı bilgiler teyit edilmiyor"

Fahrettin Altun, PKK'nın yaptığı bir eylem sonrasında, vermek istediÄŸi mesajın kendi yayın organları aracılığıyla ana akım medyadan yayına verildiÄŸini öne sürdü.

PKK'nın bir askeri, polisi öldürdüÄŸünde verilmek istenen mesajı, bu yayın organlarının birebir yansıttığını iddia eden Altun, "Somut bir örnek verelim, bu elim DaÄŸlıca saldırısını PKK gerçekleÅŸtirdiÄŸinde hemen HPG'nin basın merkezi bir bildiri metni hazırladı, bunu dolaşıma soktu. Orada, çok daha fazla ÅŸehit verildiÄŸi, güvenlik güçlerimize ciddi anlamda zayiat verildiÄŸi haberleri vardı ve PKK propagandası yapılıyordu. Sorumluluk sahibi bir medya kuruluÅŸunun bu bilginin doÄŸruluÄŸunu teyit etmesi, ardından ona göre yayın yapması gerekir" deÄŸerlendirmesini yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.