Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriyelilere göre IŞİD'i ABD yarattı

İngiltere merkezli ORB’nin yaptığı Araştırmaya göre, Suriyelilerin yüzde 82’si IŞİD’i ABD ve müttefiklerinin yarattığı görüşünde.



Ä°ngiltere'deki piyasa araÅŸtırma firması ORB'nin, 20 Haziran- 2 Temmuz arasında 1365 Suriyeli üzerinde yaptığı araÅŸtırma, IŞİD'i ABD ve müttefiklerinin yarattığını düÅŸünenlerin oranının yüzde 82 olduÄŸunu gösterdi. Washington Post'un haberine göre, Suriyelilerin yüzde 79'u yabancı savaÅŸçıların ülkedeki krizi daha da kötü bir hale soktuÄŸunu söylerken, yüzde 57 de durumun daha da kötüleÅŸtiÄŸini savunuyor.

Katılımcıların yüzde 49'u ABD önderliÄŸindeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyona karşı çıkıyor. Bu arada yüzde 22'lik bir kesim ise IŞİD'in ‘olumlu etki' yarattığı görüÅŸünde. 

SURÄ°YELÄ°LER YENÄ°DEN BÄ°R ARADA YAÅžAYABÄ°LECEKLERÄ°NDEN UMUTLU

Öte yandan araÅŸtırmanın bir diÄŸer önemli sonucu da Suriyelilerin umutlarını kaybetmediklerine iÅŸaret etmesi oldu. AraÅŸtırmaya katılanların yüzde 70'i ülkenin bölünmesine karşı çıktı. Yüzde 65 de Suriyelilerin yeniden birlikte yaÅŸayabileceÄŸine inanıyor.

Ayrıca yüzde 64 diplomatik çözümün mümkün olduÄŸunu, yüzde 51 de krizi en iyi siyasi yollarla çözülebileceÄŸini savundu. DiÄŸer taraftan yüzde 21, ÅŸimdiki hayatlarının, ülkenin tamamının Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esed tarafından yönetildiÄŸi zamanlara göre daha iyi olduÄŸunda hemfikir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.