Sosyal Medya

Dünya

İslam karşıtı başkan Suriyelileri kovdu

Fransa'da Beziers şehrinin yabancı ve İslam karşıtı açıklamalarıyla bilinen belediye başkanı Menard, Suriyeli sığınmacıların kenti terk etmesini istedi.



Fransa'nın güneyindeki Beziers ÅŸehrinin yabancı ve Ä°slam karşıtı açıklamalarıyla bilinen belediye baÅŸkanı Robert Menard, Suriyeli sığınmacıları kentte istemediÄŸini dile getirdi. 

Beziers Belediyesinin resmi internet sitesinde Menard'ın, Suriyeli sığınmacıların La Deveze mahallesinde yaÅŸadığı bir devlet lojmanına, aşırı saÄŸcı Ulusal Cephe partisinin milletvekilleri ve zabıtalar ile gerçekleÅŸtirdiÄŸi baskının görüntüleri yayınlandı. 

"Kentimize hoÅŸ gelmediniz" baÅŸlığıyla yayınlanan görüntülerde Menard, yüzü gösterilmeyen sığınmacıyla tartışarak "Buraya hoÅŸ gelmediniz. Polise haber vereceÄŸim, burayı terk edin" dedi.

Menard ayrıca, sığınmacıları "Kullanılmayan devlet lojmanını kanunsuz iÅŸgal etmekle" de suçladı.

Marine Le Pen'in liderliÄŸini yaptığı aşırı saÄŸcı Ulusal Cephe partisinden belediye baÅŸkanı seçilen Menard'ın, katıldığı bir televizyon programında "Okullardaki öÄŸrencilerin yüzde 64'ünün Müslüman olduÄŸu" açıklaması tepkilere yol açmıştı. "ÖÄŸrencilerin mensup olduÄŸu dinle ilgili istatistiki bilgi topladığı" iddia edilen Menard hakkında soruÅŸturma baÅŸlatılmıştı.

Menard'ın yönetiminde yer aldığı Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütünün (RSF) Haziran 2002'de Paris'te açtığı ve "basın özgürlüÄŸünü ihlal ettiÄŸi" ileri sürülen ülkelerin liderlerinin portresinin bulunduÄŸu sergide, eski Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hüseyin KıvrıkoÄŸlu'nun portresi de yer almış, bu Türkiye ile Fransa arasındaki iliÅŸkilerde krize yol açmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.