Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak: IŞİD'le mücadele edecek gücümüz yok

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, IŞİD'le mücadelede, askerlerin ihtiyaç duyduğu silahları sağlayamadıklarını söyledi



IŞİD'le mücadelede önemli bir konuma sahip olan Irak'tan, ilginç bir açıklama geldi. Petrol fiyatlarına dikkat çeken BaÅŸbakan Haydar el-Ä°badi, IŞİD'le mücadelede, askerlerin ihtiyaç duyduÄŸu tüm silahları saÄŸlayamadıklarını söyledi.

Irak BaÅŸbakanı Haydar el-Ä°badi, devlet harcamalarının artması nedeniyle terör örgütü IŞİD ile mücadele için orduya ihtiyaç duyulan tüm silahları temin etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Ä°badi, ekonomik reformlarla ilgili düzenlediÄŸi basın toplantısında konuÅŸtu.

IŞİD ile mücadeleye deÄŸinen El-Ä°badi, "Devlet, ham petrol üretiminin günlük 8 milyon
varile ulaÅŸacağı ve petrol fiyatlarının artacağı yönünde tahminde bulunmuÅŸtu ancak bu olmadı. Reformların uygulanması için çalıştığımız, mali ve ekonomik zorluklar yaÅŸadığımız bir dönemde IŞİD çeteleriyle de mücadele ediyoruz" dedi.

Harcamaların denge içinde yapılmasının önemine iÅŸaret eden Ä°badi, "Silahlı kuvvetlere ve HaÅŸdi Åžabi milislerine IŞİD'e karşı zafer kazanmaları için ihtiyaç duydukları tüm silahları temin etmemiz mümkün deÄŸil. Bu nedenle askeri ihtiyaçlar ile devlet harcamaları arasında denge saÄŸlamamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Harcamaları kontrol altına almaya çalıştıklarını belirten Ä°badi, petrol gelirlerinin maaÅŸları ödemeye yetmediÄŸini, bu soruna çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti. Ä°badi, petrol fiyatları yükselse bile devlet harcamalarını kısarak reform yapmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Irak BaÅŸbakanı Ä°badi, 16 AÄŸustos'ta "yolsuzlukla mücadele ve reform" adı altında bir dizi karar almıştı.

GeçmiÅŸtekiler de dahil yolsuzluk dosyalarının açılması, bunları incelemek üzere uzman hakimlerden oluÅŸan bir komite oluÅŸturulması talimatı veren Ä°badi, tüm baÅŸkanlık ve devlet kurumlarına tahsis edilen istisnai bütçenin kaldırılması kararı almıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.