Sosyal Medya

Ekonomi

Karşılıksız çek sayısında büyük artış

Yılın ilk sekiz ayında karşılıksız çek adedi yüzde 21, karşılıksız işlem yapılan çek tutarı yüzde 49 arttı



Ocak-AÄŸustos döneminde karşılıksız çek adedi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artarken, karşılıksız iÅŸlemi yapılan çeklerin tutarındaki artış ise yüzde 49 olarak gerçekleÅŸti.

Türkiye Bankalar BirliÄŸi (TBB) Risk Merkezi verilerine göre, Ocak–AÄŸustos döneminde karşılıksız iÅŸlem yapılan çeklerin parasal tutarı yüzde 49 artışla 17.6 milyar TL oldu. Aynı dönemde karşılıksız çeklerin adedi ise yüzde 21 artışla 490,000 adet olarak gerçekleÅŸti.

94 BÄ°N ADET ÖDENDÄ°

Aynı dönemde karşılıksız iÅŸlemi yapılan 2.5 milyar TL tutarındaki 94,000 adet çek daha sonra ödendi. 015'in ilk sekiz ayında bankalara ibraz edilen çeklerin sayısı 15 milyon adede ulaşırken, bu çeklerin parasal tutarı da 429 milyar TL oldu.

Bu dönemde ibraz edilen çek sayısı geçen yıla göre yüzde 16, çek adedi ise yüzde 4 arttı. AÄŸustos ayında, adet bazında en fazla karşılıksız iÅŸlemi yapılan beÅŸ il sırasıyla Ä°stanbul, Ankara, Ä°zmir, Antalya ve Bursa oldu.

Tutar olarak en fazla karşılıksız iÅŸlemi yapılan çeklerin bulunduÄŸu illerde ise Ä°stanbul yine ilk sırada yer alırken, Ä°stanbul'u sırasıyla Ankara, Ä°zmir, Antalya ve Kocaeli izledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.