Sosyal Medya

Güncel

Serbest bırakılan eski hakim yeniden gözaltında

12 Eylül'de gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan hakim Süleyman Karaçöl için yeniden yakalama kararı çıkarıldı



Kütahya'da 12 Eylül'de gözaltına alındıktan sonra Ä°stanbul'da sevk edildiÄŸi mahkeme tarafından serbest bırakılan eski hakim Süleyman Karaçöl, hakkında verilen yeni yakalama kararı üzerine tekrar evinde gözaltına alındı.

Ä°stanbul Sulh Ceza Mahkemesi hakimiyken Kütahya'ya atanan ve ardından da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilen Süleyman Karaçöl hakkında bir süre önce Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarıldı. Kütahya Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžube ekipleri 'Örgüt kurmak, cebir ve ÅŸiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs etmek' suçlarından 12 Eylül'de gözaltına alınan Karaçöl, yeniden gözaltına aldı. Ä°stanbul'a götürülen Karaçöl, Bakırköy Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oy çokluÄŸu ile serbest bırakıldı.

Tekrar Kütahya'daki evine gelen eski hakim Süleyman Karaçöl'ün serbest bırakılmasına Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner itiraz etti. Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi savcının itirazını yerinde bularak Karaçöl'ün tutuklanması amacıyla hakkında yeniden yakalanma kararı çıkarılmasına karar verdi.

Tutuklama kararının çıkması üzerine Kütahya Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžubesi ekipleri bu gece Karaçöl'ün oturduÄŸu Zafertepe Mahallesi'ndeki evine gitti.

Bu gece eve giden polisleri kapıda Süleyman Karaçöl'ün avukatı, yakınları ve meslekten ihraç edildiÄŸi belirtilen bir hakim arkadaşı karşıladı. Avukat, polislere eve yarın gündüz saatlerinde savcıyla beraber gelmeleri istedi. Kısa süren diyalog ardından Karaçöl evden çıkarak ekip otomobiline bindi. Karaçöl, saÄŸlık raporu için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'ne götürüldü. Karaçöl, bu sırada bir gazetecinin "Ä°kinci yakalama kararı için ne diyorsunuz?" sorusuna "Bilmiyorum. Gidince göreceÄŸiz. Dosyayı incelememiz lazım" cevabı verdi.

Hastaneden saÄŸlık raporu alınan Karaçöl daha sonar Kütahya Emniyet MüdürlüÄŸü'ne götürüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.