Sosyal Medya

Dünya

Lavrov'dan çok konuşulacak IŞİD iddiası

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika'nın IŞİD savaşçılarının konumunu bildiğini ancak bombalamadığını ileri sürdü.



Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov'dan ABD'ye çok ağır suçlamalar geldi. Lavrov televizyonda yaptığı açıklamada, Amerika'nın IŞİD militanlarının yerini bildiÄŸini ancak bombalamadığını söyledi.

"ABD BOMBALAMAYA Ä°ZÄ°N VERMÄ°YOR"

Rus televizyonu 1.Kanal'a konuÅŸan Sergey Lavrov, "Koalisyonda yer alan bazı mevkidaÅŸlarımız, IŞİD savaÅŸçılarının nerde oldukları konusunda bilgi sahibi olduklarını ancak koalisyon baÅŸkanı ABD'nin onları bombalamaya izin vermediÄŸini söylesem sanırım yanlış söylemiÅŸ olamam. Yorum yapmak istemiyorum ancak bu konuda sinyaller alıyoruz" dedi.

"DÜÅžÜNMEDEN KOALÄ°SYON YAPTILAR"

IŞİD ile mücadele konusunda ABD ile koalisyonun belirtilen hedeflerin dışına çıkıldığını ifade eden Lavrov ÅŸöyle devam etti:

"Amerikalı ortaklarımız ya düÅŸünmeden koalisyon yaptılar ya da açıklanan hedefleri yanlış tahmin ettiler. Koalisyon çok spontane oluÅŸturuldu, birkaç gün önce koalisyona bazı ülkelerin dahil olduÄŸu, bombardımanın baÅŸladığı bildirildi. Koalisyonda olan ülkelerin havacılık çalışmalarına baktığımda, IŞİD ile mücadele dışında koalisyonun çalışmalarında farklı amaçlar olduÄŸu geliyor aklıma. Batı, IŞİD'le mücadelede, Rusya tarafından yapılacak, Suriye Devlet BaÅŸkanı'nın pozisyonunu güçlendirmeyecek her türlü katkıya hazır olduÄŸunu açıklıyorlar. Suriye ordusunun IŞİD ile mücadelede devre dışı bırakmak absürtlüktür."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.