Sosyal Medya

Güncel

Trabzon, Şehidini Bağrına Bastı..

Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Soner Yıldırım, memleketi Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polis memurunun annesi Havva Yıldırım 'Oğlum beni bıraktın gittin' diyerek gözyaşlarını tutamadı.



 
TRABZON ÅžEHÄ°DÄ°NÄ° BAÄžRINA BASTI..

Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ÅŸehit olan polis memuru Soner Yıldırım, memleketi Trabzon'da son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı. Åžehit polis memurunun annesi Havva Yıldırım 'OÄŸlum beni bıraktın gittin' diyerek gözyaÅŸlarını tutamadı.

TÖRENE BÄ°NLERCE KİŞİ KATILDI

Cenazesi dün akÅŸam saatlerinde askeri uçakla Trabzon'a getirilen ÅŸehit polis memuru için Ä°skenderli Mahallesi Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin AkÅŸit, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, ÅŸehit Yıldırım'ın yakınları ve binlerce kiÅŸi katıldı.

Åžehit polisin babası Muhammet Yıldırım'ın güçlükle ayakta durduÄŸu gözlendi, fenalık geçiren anne Havva Yıldırım'a saÄŸlık ekipleri müdahale etti.

CENAZEDE PROTOKOL GERGİNLİĞİ

Cenaze namazı öncesinde ÅŸehidin yakın arkadaşı olduÄŸunu belirten bir kiÅŸi kalabalığa seslendi, 'Bugün ön safta ÅŸehidin ailesi, yakınları, silah arkadaÅŸları olsun. Siyasiler ve bürokratlar arka saflarda dursun. Gün ÅŸehidimizin günü. Bugünlük böyle olsun" dedi. Bunun üzerine kalabalığın arasında kısa süreli gerginlik yaÅŸandı. Gerginlik, mikrofonu eline alan din görevlisinin tekbir getirmesiyle son buldu.



"ÇOCUÄžUMUZ ATANAMAYAN ÖÄžRETMENDÄ°, AK PARTÄ°LÄ°LERÄ° BURADA Ä°STEMÄ°YORUZ"

Cenazeye katılan bazı AK Partili Milletvekilleri de yöre sakinlerinin tepkisiyle karşılaÅŸtı. Åžehit polis memuru Soner Yıldırım'ın akrabası olduÄŸunu belirten AyÅŸe BektaÅŸ, AK Partili Milletvekillerini cenazede görmek istemediklerini belirterek feryat etti. ÇocuÄŸunun atanamayan öÄŸretmen olduÄŸunu anlatan BektaÅŸ, "Atanamayan öÄŸretmenler gidip polis olmak zorunda kalıyor. Sonra da ÅŸehit haberleri geliyor. Ä°çimiz yanıyor. AK Partilileri burada istemiyoruz" dedi. AyÅŸe BektaÅŸ'a cenazeye Türk bayraklarıyla katılan kalabalık da alkış tutarak destek verdi.

Cami çevresindeki binaların da Türk bayrakları ile donatıldığı törende, caminin duvarına da "Åžehitler ölmez, vatan bölünmez, ayyıldızlı bayrak yere inmez" yazılı pankart asıldı. Törende, ÅŸehit Yıldırım'ın annesi Havva Yıldırım'ın ÅŸehit oÄŸlunun Türk bayrağına sarılı naaşına sarılıp gözyaÅŸlarını tutamadığı gözlendi.

ÖÄŸle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından ÅŸehit polis memuru aynı mahalledeki aile kabristanlığında defnedildi. Cenazenin defni sırasında fenalık geçiren bir kiÅŸiye saÄŸlık ekipleri müdahale etti ve sakinleÅŸtirdi.



ÅžEHÄ°T YILDIRIM'IN CENAZESÄ°NÄ° YILDIRIMLAR KARÅžILADI

Bu arada, ÅŸehit Polis memuru Soner Yıldırım'ın dün gece askeri uçakla Trabzon'a getirilmesi sırasında ilginç bir olay yaÅŸandı. Uçağın inmesinden yaklaşık 15 dakika önce ÅŸiddetli yaÄŸmurun baÅŸladığı Trabzon'da, ÅŸehidin yakınları ve protokol üyeleri saÄŸanak yağış altında karşılama töreni için aprona çıktı. Uçağın park alanına yanaÅŸmasının ardından tören mangası ÅŸehidin naaşını alarak cenaze aracına doÄŸru yürümeye baÅŸladı. Bu sırada müthiÅŸ bir gök gürültüsüyle birlikte gökyüzü aydınlandı, ÅŸimÅŸekler çaktı ve yıldırım düÅŸtü. Bu ilginç olayın ardından havalimanında bulunanlar, "Åžehit Yıldırım'ı memleketinde yıldırımlar karşıladı." yorumunu yaptı.

HAÄ°N SALDIRI

Şırnak-Uludere karayolunun 2. kilometresinde uygulama yapan polis ekibine, dün Terör örgütü PKK mensupları bomba yüklü araçla saldırı düzenlemiÅŸti. Teröristler, bombalı saldırının ardından uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açarken, güvenlik güçleri anında karşılık vermiÅŸ, olayda polis memurları Soner Yıldırım ve Åžahin Altmış ÅŸehit olmuÅŸ, 5 polis memuru da yaralanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.