Sosyal Medya

Güncel

Avrupa liderlerinden İran'a İsrail baskısı

Almanya, Fransa ve İngiltere liderleri ortak bir makale yazarak İran'ın israil'i tanıması gerektiğini açıkladı...



Avrupalı üç lider ABD’de yayınlanan Washington Post gazetesinde bir makale yayınlayarak Ä°ran’ı Ä°srail devletini tanımaya çağırdı.

Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande ve Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron imzasını taşıyan makalede “Ä°ran'ın nükleer programı konusunda varılan anlaÅŸma Tahran tarafından Ä°srail'in tanınmasına da imkan saÄŸlayacak” denildi.

Makalede bunun önemli bir geliÅŸme olduÄŸu kaydedilerek “AnlaÅŸma dünyada cari belirsizlikler ortamında diplomatik yollarla neler elde edilebileceÄŸini gösterdi” ifadesi kullanıldı.

Bu baÄŸlamda Merkel, Hollande ve Cameron Ä°srail’in Ä°ran tarafından tanınmamasını "kabul edilemez" olarak deÄŸerlendirdi ve Tahran'ın bu tutumunu eleÅŸtirdi.

Makalede Ä°srail'in güvenliÄŸinin son derece önemli olduÄŸu ve Ä°ran'ın nükleer programına iliÅŸkin anlaÅŸmanın bütün bölge ülkelerine güven verme ve uluslararası silahsızlanma rejimini istikrara kavuÅŸturma amacını taşıdığı belirtildi.

Alman, Fransız ve Ä°ngiliz liderlere göre, batı ve Ä°ran arasındaki önemli görüÅŸ farklılıklarına raÄŸmen iki taraf arasında IŞİD’e karşı mücadele gibi ortak çıkarlar da var.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.