Sosyal Medya

Güncel

Dışişleri Bakanlığından İsrail'e kınama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail askerlerinin Harem-i Şerif'e girerek içerideki Müslüman gruplarla çatışması ve Müslümanların girişlerini güç kullanarak engellemesini şiddetle kınadı.



DışiÅŸleri Bakanlığı, Ä°srail askerlerinin sabah saatlerinden itibaren Harem-i Åžerif'e girerek içerideki Müslüman gruplarla çatışmalarını ve Müslümanların giriÅŸlerini güç kullanarak belirli bir süre bütünüyle engellemelerini ÅŸiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ä°srail'in iÅŸgal altında tutmaya devam ettiÄŸi DoÄŸu Kudüs'te ibadet özgürlüÄŸünü saÄŸlama yükümlülüÄŸünü yerine getirmesinin, Harem-i Åžerif'in statüsünü ve kutsiyetini hedef alan ve ibadet özgürlüÄŸünün açık bir ÅŸekilde ihlali olan bu yasadışı uygulamalara derhal son vermesi gerektiÄŸi vurgulandı.

Açıklamada, "Ä°srail güçlerinin 13 Eylül günü sabah saatlerinden itibaren Harem-i Åžerif'e girerek içerideki Müslüman gruplarla çatışmalarını ve Müslümanların giriÅŸlerini güç kullanarak belirli bir süre bütünüyle engellemelerini ÅŸiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yahudiler için yılbaşı kabul edilen "RoÅŸ AÅŸana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleÅŸimci Ä°srail Tarım Bakanı Uri Ariel eÅŸliÄŸinde Harem-i Åžerif'te bulunan Mescid-i Aksa'ya girmiÅŸ, yerleÅŸimcilerin Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere, askerler ses bombası, göz yaÅŸartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etmiÅŸti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduÄŸu çok sayıda kiÅŸi yaralanmıştı.

SALDIRI, Ä°SRAÄ°L'Ä°N "MURABITLARI" YASA DIÅžI Ä°LAN ETMESÄ°YLE BAÅžLADI

Ä°srail, Mescid-i Aksa'nın kapısını ve avlusunu tutarak ihlallere engel olmaya çalışan gönüllü Filistinlileri yasa dışı ilan etmiÅŸti. Ä°srail'in Aksa'ya yönelik bugünkü ihlalleri, gönüllü Filistinlilerin "yasa dışı oluÅŸum" ilan edilmesinin ardından meydana geldi.

AKSA'YA POSTALLARIYLA GÄ°RMÄ°ÅžLERDÄ°

Ä°srail askerleri, 2014 Kasım ayında da Mescid-i Aksa'yı basarak gaz bombaları ve plastik mermilerle Filistinlilere saldırmıştı. 1967'den bu yana ilk defa Aksa'nın içine girerek ibadethaneyi tahrip eden Ä°srail askerleri mescidin halılarını çiÄŸnemiÅŸti. 

Saldırı esnasında Kuran-ı Kerimler yerlere atılmış, Aksa'nın kapısı ve camları hasar görmüÅŸtü. Halıların bir kısmı da atılan ses bombalarının çıkardığı ateÅŸten tutuÅŸarak yanmıştı.

Mescid-i Aksa'ya 21 AÄŸustos 1969'da giren Avustralyalı Yahudi Dennis Michael Rohan, Kıble Camisi'nin mihrabını ve bin yıllık minberini yakmıştı. Filistinliler bu olayı kınamak amacıyla her yıl aÄŸustos ayının son haftasında etkinlikler düzenliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.