Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran: Türkiye'nin çabaları unutulmamalı

İran Dışişleri BNakanı Zarif, "Herkes, Brezilya ve Türkiye'nin ülkemizin nükleer faaliyetleriyle ilgili yaşadığı krizi aşma konusundaki yüksek çabalarını hatırlamalıdır" dedi



Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Cevad Zarif, Türkiye ve Brezilya'nın, ülkesinin nükleer faaliyetleriyle ilgili kriz döneminde gösterdiÄŸi çabanın hatırlanması gerektiÄŸini söyledi.

Zarif, Ä°ran'a iki günlük resmi ziyarette bulunan Brezilyalı mevkidaşı Mauro Vieira ile DışiÅŸleri Bakanlığında düzenlediÄŸi basın toplantısında, "Herkes, Brezilya ve Türkiye'nin ülkemizin nükleer faaliyetleriyle ilgili yaÅŸadığı krizi aÅŸma konusundaki yüksek çabalarını hatırlamalıdır" dedi.

Dünyada sadece Ä°srail ve savaÅŸ lobisinin nükleer müzakerelerde anlaÅŸmaya varılmasını istemediÄŸini ifade eden Zarif, "SavaÅŸ yanlısı gruplar bu konuda çok masraf yaptılar ama baÅŸarılı olamadılar" diye konuÅŸtu.

Tahran'da 17 Mayıs 2010'da dönemin BaÅŸbakanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, dönemin Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Mahmud Ahmedinejad ve dönemin Brezilya Devlet BaÅŸkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın da katıldığı törenle imzalanan, uranyum takasını öngören anlaÅŸma, siyasi ve uluslararası arenada, Ä°ran'ın nükleer faaliyetleriyle ilgili yeni bir dönemin baÅŸlangıcı ve uzlaÅŸma için ileri atılmış güçlü bir adım olarak deÄŸerlendirilmiÅŸti. 

Ahmedinejad, anlaÅŸmanın imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ve Brezilya'nın rolünü "tayin edici" olarak nitelendirmiÅŸti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.