Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak'tan Arap Birliği'ne göçmen eleştirisi

Irak'tan yapılan açıklamada Arap Birliği'nin göçmenler konusunda sorunları çözmek için bir plan belirlemediği ifade edildi



Irak DışiÅŸleri Bakanlığı, "Arap ülkelerinde yüz binlerce kiÅŸinin göç sorununa çözüm aranmayışını" eleÅŸtirdi.

DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal, Mısır'ın baÅŸkenti Kahire'de düzenlenen Arap BirliÄŸi 144. Dönem DışiÅŸleri Bakanları Toplantısı sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün Arap ülkeleri kötü bir insani durumdan geçiyor. Yüz binlerce kiÅŸi göç etmekte ama ne yazık ki Avrupa ülkelerinin aksine Arap BirliÄŸi'ndeki ülke ve kuruluÅŸlar göçmenlerin sorununu çözmek için acil durum planı belirlemiyor" ifadelerini kullandı.

Cemal, Arap BirliÄŸi'nin birçok konuda devamlı gerilediÄŸini, yeniden yapılandırılması için birliÄŸe bir fikir sunacaklarını ön görerek, DışiÅŸleri Bakanı Ä°brahim el-Caferi'nin "Arap BirliÄŸi'nin devlet baÅŸkanlarının deÄŸil halkın olması" duruÅŸunda da açık olduÄŸunu dile getirdi.

Arap BirliÄŸi 144. Dönem DışiÅŸleri Bakanları Toplantısında, "Filistin meselesi, Yahudi yerleÅŸim birimleri inÅŸası, Ä°srail'in Arap ülkelerinin su kaynaklarını ele geçirmesi, iÅŸgal topraklarındaki kalkınma ve Ä°srail'in ekonomik anlamda boykot edilmesi baÅŸta olmak üzere Suriye, Libya, Yemen, Sudan, Somali, Lübnan ile Irak'taki sorunlar ve OrtadoÄŸu'nun nükleer silahlar baÅŸta olmak üzere her türlü kitle imha silahından arındırılması" gibi konular ele alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.