Sosyal Medya

Güncel

Danimarkalı polis yalanı çabuk söndü

Danimarkalı polisin, mülteci bir kızla oynadığı fotoğraf dünyaya servis edildi. Kendini mülteci dostu olarak reklam eden Danimarka'nın tek bir göçmeni dahi kabul etmediği ortaya çıktı.



Türkiye 2 milyonun üzerinde göçmeni kabul etti. Ülkelerindeki savaÅŸtan ve kaostan kaçanların bir kısmı ise Avrupa'nın yolunu tuttu. YolculuÄŸun birçoÄŸu acı ile sonlandı. Ege denizi her gün onlarca göçmene mezar oldu. Ä°nsani deÄŸerler üzerine kurulduklarını iddia eden Avrupa BirliÄŸi ülkeleri ise bu drama sessiz kaldı.

'VÄ°CDANLARI SIZLATTI'

Hatta geçiÅŸleri engellemek için kamp kuran ülkelere maddi destek sözü verdi. Avrupa ülkelerinin tek derdi vardı, o da mültecilerin sınırlarını geçmemesiydi. Ancak, 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin cansız bedeni Bodrum sahiline vurunca Avrupa'nın vicdanında kıpırdama oldu. Almanya, Fransa ve Avusturya kapılarını göçmenlere açma kararı aldı. Toplamda 5 bin mülteci kabul eden ülkeler, hoÅŸ geldiniz pankartları hazırlattı. Buna raÄŸmen göçmenler, her sınır kapısında itilip kakıldı. Almanya üzerinden yapılan tren seferlerini durduran Danimarka geri adım attı ve yolu açma kararı aldı.

ÖNCE OYNADI SONRA YOLLADI

Danimarka-Almanya sınırındaki Padborg ÅŸehir yakınlarındaki ailesiyle birlikte otobanda yürüyerek Ä°sveç'e geçmeye çalışan küçük bir mülteci kız ile Danimarkalı polis oturup oyun oynadı. Bu görüntü tüm dünyaya servis edildi. Sosyal medya polisin ve minik kızın fotoÄŸrafıyla sallandı. Ancak, Danimarka'nın kendi reklamını yaptığı ortaya çıktı. Ülkenin tüm sınırlarını kapattığı bir tek mülteciyi dahi kabul etmediÄŸi belirtildi. Aksine giriÅŸ yapmaya çalışanları tazyikli suya maruz bıraktığı ifade edildi. Kızın ise oyun bittikten sonra geri gönderildiÄŸi iddia edildi. Tüm bu insanlık dışı muamelelerine raÄŸmen, kendini dünyaya mülteci dostu ülke olarak gösterdi.

SAMÄ°MÄ°YET FARKI VAR!

Danimarka, Almanya üzerinden yapılan tren seferlerini engelledi. Feribot seferlerinde ve otoban geçiÅŸlerinde denetimleri arttırdı. Ancak, kısa süreliÄŸine kapılarını açtı. Kendini mülteci dostu olarak gösterdiÄŸi bu fotoÄŸrafı çekip, göçmenleri sınır dışı etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.