Sosyal Medya

Güncel

Hacda aksama yaÅŸanmayacak

Mekke'de meydana gelen kaza olayından sonra Suudi Arabistan yetkilileri Hac ziyaretlerinin aksamadan devam edeceğini açıkladı



Suudi Arabistan hükümeti kazadan sonra Hac ziyaretlerinin devam edeceÄŸini resmi olarak ilan etti.

Mescid-i Haram'da meydana gelen vinç kazasında yaralanan 19 Türk hacı adayından 11'inin taburcu edildiÄŸi bildirildi.

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı Hac Organizasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, ÅŸiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da vincin devrilmesi sonucu yaralanan Türk hacı adaylarından 14'ü Mekke'deki Türk hastanesinde tedavi altına alındı. 

Tedavileri tamamlanan 11 Türk hacı adayı taburcu edilirken, birinin tedavisi sürüyor. Ä°ki yaralı ise SuudiArabistan hastanelerine sevk edildi.

Hayatını kaybeden Türk hacı adaylarının Kadir Gökmen ve Ramazan Özmen olduÄŸu belirlendi. 

Erol KaraaÄŸaçlı isimli hacı adayının da hayatını kaybettiÄŸi eÅŸi tarafından bildirildi. Diyanet yetkilileri, KaraaÄŸaçlı'nın cenazesinin henüz teÅŸhis edilemediÄŸini vurguladı.

Suudi Arabistanlı görevlilerin ölen hacı adayları arasında adının Kazım Ekrem veya Kasım Ekrem olan bir kiÅŸiyi tespit ettiklerini anlatan yetkililer, bu kiÅŸinin Diyanet sistemine kayıtlı hacı adayı olmadığı, baÅŸka yollarla Mekke'ye gelmiÅŸ olabileceÄŸi bilgisini verdi.

Kazayla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan yetkililer, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığının organizasyonuyla gelenlerin tamamının tarandığını ÅŸirket organizasyonuyla gelenlerin tespitinin ise sürdüÄŸünü kaydetti. 

HÜKMÄ° ÅžEHÄ°T

Diyanet yetkilileri, bu tür kazalarda hayatlarını kaybedenlerin ''hükmi ÅŸehit'' kabul edildiÄŸini anlattı. 

Hayatını kaybedenlerin cenazelerinin definlerinin ise zaman alacağını ifade eden yetkililer, ''Adli vaka olduÄŸu için definler belirli bir süre sonra yapılabilir'' deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

Bu arada Suudi Arabistanlı yetkililerin ölü sayısının 107, yaralı sayısının ise 238 olduÄŸu bilgisini paylaÅŸtığı da kaydedildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.