Sosyal Medya

Güncel

Özel harekatçılar PKK'yı onunla vuracak

Polis Özel Harekat, Türkiye’yi alev alev yakmaya çalışan terör örgütü PKK’yı joystick kolla operasyon imkanı sunan Ejder Yalçın muharebe araçları ile temizleyecek.



Cobra'dan sonra özel timin envanterine giren Ejder Yalçın'lar PKK'lı teröristlerin adeta korkulu rüyası olacak. Emniyet Genel MüdürlüÄŸü, tasarımı ve mühendisliÄŸi tamamen yerli olan zırhlı araçlardan ilk etapta 11 adet satın aldı.

50 ADET SÄ°PARÄ°Åž

Özel Harekat Daire BaÅŸkanlığı, yüksek balistik koruma özelliÄŸi ile baskınlarda etkili sonuçlar alınmasını saÄŸlayan zırhlı araçlardan 50 tane daha sipariÅŸ verdi.

BÖLGEYE DAÄžITILACAK

El yapımı patlayıcı, mayın, roket dahil her türlü bombaya karşı tam koruma saÄŸlayan araçların her biri 550 bin Avro'ya mal olacak. 4×4 zırhlı araçlar Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin, Van, Tunceli gibi terör eylemleri açısından "kritik" illere gönderilecek.

Hakkari, Şırnak, Tunceli ve Mardin'deki operasyonlarda kullanılan Ejder Yalçın'larda kayıp verilen hiçbir zayiat yaÅŸanmadı. Operasyonel zırhlı araç yönüyle güçlendirilen polis özel timin PKK'ya karşı "aktif" görevlendirileceÄŸi öÄŸrenildi.

BÄ°R TÄ°M 
KAPASÄ°TELÄ°

 


Lastik altı ve gövdesi mayın, roket dahil tüm patlayıcılara karşı yüksek koruma saÄŸlayan Ejder Yalçın'lar bir tim (10 kiÅŸi) kapasiteli. Yüzde 70 meyilli arazide tırmanabilen zırhlı aracın lastikleri patlak gider özelliÄŸi taşıyor. Lastiklerine mermi isabet etse dahi 50 kilometre gidiyor.

Silah kulesine monte edilen ağır makinalı tüfek ve bomba atar içeriden joystick kol ile ateÅŸleniyor. Özel tim mensubu çatışmalarda kuleye çıkmadan içeriden hedefleri yaylım ateÅŸine tutabiliyor. Kuleye; 12.7 ya da 7.62 mm. makinalı tüfek, 24 mm. uçaksavar ile 40 mm. bomba atar yerleÅŸtiriliyor. Kulede ayrıca sis havanları sistemi mevcut.



SÄ°S BOMBASI ATIYOR

Sis bombası atılarak araç üzerinde sis bulutu oluÅŸturuluyor. Bu sayede zırhlı araç konumunu deÄŸiÅŸtirerek hedef alanından kurtuluyor. Araçta gece ve gündüz görüÅŸlü optik kamera sistemi bulunuyor.

Kameralara yansıyan hedefe joystick kolla niÅŸan alınıp tam isabet saÄŸlanıyor. 2 ila 10 kilometrelik alanı tarayabilen termal kameraların tesbit, teÅŸhis ve tanıma özelliÄŸi bulunuyor.

OPSÄ°YONEL ÖZELLÄ°KLERÄ°

4 tona kadar faydalı yükte taşıyabilen araç 110 km. hız yapabiliyor. Farklı silah sistemlerinin kolayca entegrasyonu yapılabilen aracın diÄŸer özellikleri ise ÅŸöyle:

-Hidrolik tahrikli kurtarma vinci

-Ä°çeriden joystick ve manuel kumandalı silah istasyonu

-Sis havanları/bomba atar

-Gündüz/gece görüÅŸ sitemleri

-Personel bölmesi infilak bastırma ve yangın söndürme sistemi

-V yapılı gövde tasarımı

-Mayın patlaması ÅŸokunu sönümleyen askılı koltuk ve yüzer taban sistemi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.