Sosyal Medya

Güncel

Konyalı anne ağlayan çocuğunu öldürdü

33 yaşındaki Saniye Taşkın'ın, ağladığı için yer fırlattığı oğlu 2.5 yaşındaki Uğur Taşkın öldü



Olaydan 4 gün önce de oÄŸlunu yıkarken yere düÅŸürdüÄŸünü ve hastaneye götürmediÄŸini itiraf eden Saniye TaÅŸkın, sorgusundan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Seyfettin TaÅŸkın ile 2.5 yıllık evli olan Saniye TaÅŸkın, iddiaya göre ÅŸiddetli geçimsizlik sonucu oÄŸlu UÄŸur'u dünyaya getirdikten sonra, 1.5 yaşındaki kızı Fatmanur'u da yanına alıp, Akören Ä°lçesi Tülce Mahallesi'ndeki ailesinin yanına yerleÅŸti, orada yaÅŸamaya baÅŸladı.

AÄžLIYOR DÄ°YE ÇOCUÄžUNU ÖLDÜRDÜ

Saniye TaÅŸkın, iddiaya göre, 4 Eylül günü oÄŸlu UÄŸur'u yıkarken düÅŸürdü. AteÅŸi çıkan oÄŸlunu hastaneye götürmek yerine başını zeytinyağıyla ovalayıp, buz koyan Saniye TaÅŸkın, bu olaydan 4 gün sonrada oÄŸlu UÄŸur'u, uyutmak için kucağında salladığı sırada kızı Fatmanur, aÄŸlamaya baÅŸladı. Bu sırada kucağındaki minik UÄŸur da aÄŸlayınca, iki çocuÄŸunun aynı anda aÄŸlamasına sinirlenen anne Saniye TaÅŸkın'ın, kucağındaki oÄŸlunu yere fırlattığı öne sürüldü.

Yine oÄŸlunu hastaneye götürmeyen, 1 gün sonra minik UÄŸur'u yatağında hareketsiz bulan anne TaÅŸkın, yakınlarıyla birlikte onu Akören Devlet Hastanesi'ne götürdü. Ancak minik UÄŸur'un öldüÄŸü anlaşıldı. UÄŸur'un, ölümünü ÅŸüpheli bulan doktorlar, durumu polise bildirdi.

KAFATASINDA 9 SANTÄ°METRE ÇATLAK

Minik UÄŸur'un, geçirdiÄŸi beyin kanaması sonucu öldüÄŸü, kafatasında yaklaşık 9 santimetre çatlak olduÄŸu, beyninde çürümeler oluÅŸtuÄŸu belirlendi. Bunun üzerine Konya Emniyet MüdürlüÄŸü AsayiÅŸ Åžubesi Cinayet Büro AmirliÄŸi ekipleri, ÅŸüphe üzerine anne Saniye TaÅŸkın'ı gözaltına aldı. Kızı Fatmanur da devlet koruması altına alınıp yuvaya yerleÅŸtirildi.

"AÄžLAYINCA YERE FIRLATTIM" Ä°TÄ°RAFI

Gözaltına alınan Saniye TaÅŸkın sorgusunda, yıkarken oÄŸlunu yere düÅŸürdüÄŸünü ve hastaneye götürmeyip, kendi yöntemleriyle tedavi ettiÄŸini itiraf etti. Ayrıca aÄŸladığı için de oÄŸlu UÄŸur'u, yere fırlattığını itiraf eden anne TaÅŸkın ifadesinde, "GeçtiÄŸimiz hafta banyo yaptırırken oÄŸlumu yere düÅŸürdüm. Hastaneye gitmedim ve oÄŸluma kendi bildiÄŸim yöntemlerle baktım. AteÅŸi çıkınca buz tedavisi yaptım. Zaman zamanda başını zeytinyağıyla ovdum. Daha sonra UÄŸur kucağımdayken, kızım aÄŸlamaya baÅŸladı. Sonra oÄŸlumda aÄŸladı. Bende dayanamayıp 'Yeter!' diye bağırarak oÄŸlumu yere fırlattım.

"ÇOK PÄ°ÅžMANIM"

Ertesi gün ise hareketsiz olduÄŸunu fark edince hastaneye getirdim. Çok piÅŸmanım."dedi.

SERBEST BIRAKILDI

Yapılan sorgulamanın ardından 'Kasten adam öldürme' suçundan adliyeye sevk edilen anne TaÅŸkın, Cumhuriyet Savcılığı tarafından da tutuklanma istemiyle mahkeme sevk edildi. DuruÅŸmada aÄŸlayan TaÅŸkın, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.