Sosyal Medya

Güncel

Yasak kalktı, acı tablo ortaya çıktı

Sokağa çıkma yasağı kalktı, Cizre'den ilk görüntüler geldi. Çatışmalar sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Mehmet Emin Açık'ın cenazesi hala evde bekliyor.



Radikal'in haberine göre; Cizre'de 9 gün süren sokaÄŸa çıkma yasağı ve iletiÅŸimin kopmasının ardından bu sabahtan itibaren ilçedeki durum ortaya çıkmaya baÅŸladı. En temel hizmetlerden mahrum kalan halkın özellikle saÄŸlık, cenazelerin defnedilmesi sıkıntısı var, sadece bir kaç fırın ve eczane hizmet veriyor.

YASAK KALKTI

Cizre'de sokaÄŸa çıkma yasağı bu sabahkaldırıldı. Åžehirde çatışmalar nedeniyle defnedilemeyen cenazeler evlerde tutulurken, yaralılara da halen saÄŸlık hizmeti ulaÅŸtırılamıyor. Nusaybin, Ä°dil, Silopi ve Şırnak'tan günlerdir yürüyerek Cizre'ye gelmeye çalışanlar da ÅŸehir merkezine girebildi.

Åžehir merkezinde günlerdir süren çatışmaların izleri her sokakta, evde ve iÅŸyerlerinde görülebiliyor. 10 günü bulan çatışma sürecinde hayatını kaybedenlerin cenazesi hâlâ evlerde, yaralılar ise ambulanslar hizmet vermediÄŸi için hastaneye gidemiyor, kendi imkanları ile tedavi olmaya çalışıyor.


Mehmet Emin Açık dün kalp krizi geçirerek yaÅŸamını yitirdi.

Yasağın kalkmasının arından insanlar hayatını kaybeden ve yaralananların ailelerini ziyaret ediyor.

"BABAM FENALAÅžTI AMA AMBULANSI ARAYAMADIK"

Dün akÅŸam çatışmalar sırasında kalp krizi geçirerek yaÅŸamını yitiren Mehmet Emin Açık'ın cenazesi halen evde tutuluyor. Babasının ölümüyle ilgili Radikal'e konuÅŸan Åžahin Açık, "Babam dün fenalaÅŸtı, telefon hattı çalışmadığından ambulansı arayamadık, aracımız olmasına raÄŸmen çatışmalar nedeniyle biz de götüremedik" dedi.


Yeşil ailesi yemek yedikleri sırada kurşunların hedefi oldu.

"KANAMAYI KENDÄ°MÄ°Z DURDURDUK"

Bahattin YeÅŸil ise evde yemek yedikleri sırada evlerinin tarandığını ve kurÅŸunlardan oÄŸlu ve geliniyle birlikte yaralandıklarını söyledi. YeÅŸil olayı ve ÅŸu anki durumlarını ÅŸöyle anlattı, "Bir kurÅŸun göÄŸüs altıma, bir kurÅŸun bacağıma, bir kurÅŸun oÄŸlumun bacağına geldi. Bir kurÅŸun da gelinimin kolunu sıyırdı. Kendi imkanlarımızla kanamayı bastırmayı baÅŸardık. Halen gidemiyoruz ambulansa ulaÅŸamıyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.