Sosyal Medya

Coğrafyamız

Afganistan'da 'Açlık Krizi' büyüyor

Yeterli yiyecek bulamayan Afganların sayısı geçtiğimiz seneye kıyasla “endişe verici” dereceye ulaştı.



Afganistan'da Yiyecek GüvenliÄŸi DeÄŸerlendirmesi 2015, Afgan Yiyecek GüvenliÄŸi ve Tarım Grubu'nun yayınladığı raporun BirleÅŸmiÅŸ Milletler ve ortak ajansların çalışmasıyla derlendi.

Rapora göre, yiyecekten mahrum olan Afganların genel nüfusa oranı geçtiÄŸimiz sene %4.7 iken 2015 yılında bu oran %5.9'a çıktı.

Afganistan'da yiyecek bulma sıkıntısı çeken insanların sayısı yaklaşık 1.5 milyona ulaÅŸmış olup geçen seneye nazaran 317 bin kiÅŸi arttı.

Yine rapora göre Afgan halkının dörte birini teÅŸkil eden 7.3 milyon insan da kısmen yiyeceÄŸe ulaÅŸma sıkıntısı yaÅŸamakta.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Dünya Yiyecek Programı Afganistan sorumlusu Claude Jibidar “ Bu rakamlar son derece endiÅŸe verici, özellikle de halkının üçte biri yiyecek sıkıntısı yaÅŸadığı böyle bir ülkede. Bu rapor, önümüzdeki 12 ayda nasıl bir sıkıntı yaÅŸanacağının göstergesi olup daha fazla yiyecek yardımı ve insani yardıma ihtiyaç duyulacaktır” dedi.

Afganistan Yiyecek GüvenliÄŸi Grubu Koordinatörü Abdul Macid de rakamlardan duyduÄŸu endiÅŸeyi dile getirerek “ Çiftçiler son çare olarak besi hayvanı, makine ve toprak gibi üretim araçlarını satmaya baÅŸladı”.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Yiyecek ve Tarım TeÅŸkilatı Afganistan temsilcisi Tomio Schiri bir uyarıda bulunarak, bu yıl buÄŸday üretimi artmış olsa da Afgan halkının bunu pazardan almaya gücünün yetmeyeceÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.