Sosyal Medya

YaÅŸam

Adli Vakayı Irkçı Saldırıya Dönüştürmek İstediler

HDP İstanbul örgütünün, Bayrampaşa'da işlenen bir cinayeti provokasyon malzemesi yapmaya kalkması tepkiye neden oldu.



HDP'lilerin provokasyon planını deÅŸifre eden olay, dün BayrampaÅŸa Yıldırım Mahallesi'nde yaÅŸandı. Aslen Ardahanlı olan ancak uzun yılardır Ä°stanbul Küçükköy'de yaÅŸayan 30 yaşındaki Ramazan Süt, bir kafede arkadaÅŸlarıyla otururken BMW marka bir araç yaklaÅŸtı.

Araçtan inen kiÅŸi "Ramazan kim?" diye sorduÄŸunda kafasını çeviren Ramazan Süt'ün kafasına ateÅŸ etti. Aynı ÅŸekilde masadaki Bayram adlı kiÅŸiyi de ayağından vuran ÅŸahıs, BMW'ye binerek kaçtı.

Olayda ağır yaralanan GaziosmanpaÅŸa Belediyesi çalışanı Ramazan Süt, hemen Okmeydanı EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Süt, 17 saat sonra kurtarılamayarak yaÅŸamını yitirdi. Ancak cinayeti ilginç kılan, bu sürede yaÅŸanan geliÅŸmeler oldu. HDP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı, ailenin ısrarla olayın siyasi olmadığını anlatmasına raÄŸmen, olayı bir Kürt-Türk çatışması gibi göstermek için yoÄŸun çaba harcadı. Bu sırada Fırat Haber Ajansı da olayı faÅŸist bir süikast olarak yayınlayarak toplumu galeyana getirmek istedi.

Ä°ÅŸte tüm bu kirli oyun, Ramazan Süt'ün kardeÅŸi Sinan Süt'ün ifadeleriyle bozuldu. Olayın gerçek yüzünü STAR'a anlatan Sinan Süt, "Cinayetin ne için iÅŸlendiÄŸini bilmiyorum, ama ne için iÅŸlenmediÄŸini biliyorum" diyerek olayın siyasi olmadığını anlattı.

Cinayetin hemen ardından baÅŸlatılan; toplumun hassasiyetlerini kaşıyan yayınlara da tepki gösteren Sinan Süt, Türkiye'nin geçtiÄŸi zor günlere iÅŸaret ederek "Bizim kardeÅŸimiz aynı masaya Kürdüyle, Türküy'le, Lazıyla, Çekreziyle birlikte oturabilen vatansever biriydi. Vatanına, ülkesine, milli deÄŸerlere sahip bir kiÅŸiydi. Bu tür yayınlar bizi de üzdü" dedi.

Bu cinayeti devletin, hukukun, adaletin aydınlatacağına olan inancının tam olduÄŸunu ifade eden Sinan Süt, "Bu olaydan kimse kendine pay çıkarmasın. Bizim olayımızın üzerinden Türkiye'de son günlerdeki hassasiyetlerin kaşınmasını istemiyoruz. Küçükköy Kürdüyle, Lazıyla, Arabıyla kardeÅŸçe insanların bir arada yaÅŸadığı bir yer. Bu ırkçı bir olay deÄŸil. BaÅŸka bir olay ve hukukun bunu aydınlatacağına inanıyoruz. KardeÅŸim bu vatanın birliÄŸi, bütünlüÄŸünü isteyen, Ä°slam'ın birliÄŸini savunan Müslüman bir kiÅŸiydi. KardeÅŸimi kimsenin kullanmasına izin vermeyeceÄŸiz" ifadelerini kulandı.

STAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.