Sosyal Medya

Dünya

Rus mahkemesi Kur'an ayetlerini yasakladı

Rusya'da bir mahkeme dini bir kitapta yer alan Kur'an ayetlerinin 'radikal' olduğu gerekçesiyle yasaklanmasına karar verdi



Rusya’nın Güney Sahalinsk ÅŸehrinde bir kitap içerisinde yer alan Kur’an-ı Kerim ayetleri sebebiyle ‘aşırı’ bulunarak yasaklandı.

Åžehideki hakimlerden, bir suç duyurusu üzerine Natalya Perchenko "Allah'a duanın manası ve önemi” adlı kitaptaki Kur'an-ı Kerim ayetlerini aşırılık diye karar verdi. Mahkeme baÅŸkanı Alexander Çuhray ise hakimin kararında yanlışa düÅŸmüÅŸ olabileceÄŸini söyledi.

Hakim Perchenko’nun bu kararına en büyük itiraz Çeçen lider Ramzan Kadirov’dan geldi. Kadirov, Instragram’daki bireysel sayfasında bu kararı “ülkedeki durumu istikrarsızlaÅŸtırmaya yönelik giriÅŸim ve millete ihanet” olarak nitelendirdi.

Åžehir mahkemesi reisi Alexander Çuhray ise "Tabii ki, hakimlerimiz hata yapabilirler, buna dikkat edilmelidir. Ancak, hakimlerimin iÅŸ kalitesinin çök yüksek, yani yüzde 80 oranında olduÄŸu da unutulmamalıdır” dedi.

Çuhray’a göre, mahkeme hakimlerinin kararlarında siyasi motifler söz konusu deÄŸil. Çuhray bunun yanında Çeçen lidere hakim kararlarına karşı hukuki yollara baÅŸvurmayı tavsıya etti.

Daha önce Rusya BaÅŸsavcılığı vekili Marina Gridneva hâkim ve savcılara hakarete izin verilmemesini istemiÅŸti.

Rusya Müftüler Konseyi EÅŸbaÅŸkanı Nafigulla AÅŸirov ise MüftülüÄŸün bu karara itiraz edeceÄŸini, laik mahkemelerin kutsal kitapların metinleri üzerinden karar veremeyeceÄŸini açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.