Sosyal Medya

Güncel

Gezi'de 'darbe teşebbüsüne beraat' talebi

İstanbul Cumhuriyet Savcısı, Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada mütalaasını açıkladı ve Beşiktaş tarafrar grubu Çarşı'nın darbeye teşebbüs suçundan beraatini istedi



Gezi Parkı olaylarına iliÅŸkin davada mütalaasını açıklayan Ä°stanbul Cumhuriyet Savcısı, BeÅŸiktaÅŸ taraftar grubu Çarşı'nın mensuplarının da aralarında bulunduÄŸu 35 sanığın ''cebir ve ÅŸiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teÅŸebbüs" suçundan beraatlerini talep etti.

Ä°stanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruÅŸmada, Ä°stanbul Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza CoÅŸkun, 35 sanık ile ilgili mütalaasını mahkemeye sundu.

Tüm sanıklar hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teÅŸebbüs" suçundan dava açıldığı belirtilen mütalaada, sanıkların Taksim Gezi Parkı Projesi'ne karşı düzenlenen gösterilere katıldığı, Ä°stanbul'daki BaÅŸbakanlık Ofisi'ni iÅŸgal etmek isteyerek sürdürdükleri eylemlerle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmaz hale getirmeye çalıştıklarının iddia edildiÄŸi belirtildi.

Mütalaada, "Sanıkların atılı suçu uygun vasıtalarla iÅŸleyerek amaca ulaÅŸmaya yetecek plan ve organizasyon dahilinde görev paylaşımlı, hiyerarÅŸik yapıda bir eylem ÅŸeması ve birbirleriyle önceden tasarlanan ÅŸekilde hareket ettiklerine dair suçun maddi ve sanıkların kastlarının bu suça yöneldiÄŸine dair de manevi unsurları oluÅŸturmaya yeterli kesin ve somut olgular bulunmadığından" beraatlerine karar verilmesi istendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.