Sosyal Medya

YaÅŸam

Ä°HH'da hedef '3 milyon kiÅŸiye kurban eti'

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı'nda farklı kıtalardaki 100 ülkede, yaklaşık 3 milyon ihtiyaç sahibi ve yetime kurban eti ulaştırmayı hedefliyor.



Ä°nsan Hak ve Hürriyetleri (Ä°HH) Ä°nsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı'nda farklı ülkelerdeki 3 milyon ihtiyaç sahibi ve yetime kurban eti ulaÅŸtırmayı amaçlıyor.

Vakfın Kurban Çalışmaları Komisyonu BaÅŸkanı Orhan Åžefik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 yıldır kurban organizasyonu gerçekleÅŸtirdiklerini söyledi.

Geçen Kurban Bayramı'nda 93 ülkedeki 221 ÅŸehirde yaklaşık 1 milyon 600 bin kiÅŸiye yardımda bulunduklarını anlatan Åžefik, bu yıl da yaklaşık 3 milyon ihtiyaç sahibi ve yetime kurban eti ulaÅŸtırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Afrika'dan GüneydoÄŸu Asya'ya, Balkanlar'dan Orta DoÄŸu ve Latin Amerika'ya kadar farklı bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatacaklarını dile getiren Åžefik, bu yıl kurban organizasyonuna Avustralya ve Yeni Zelanda'yı da eklediklerini kaydetti.

Bayram süresince yaklaşık 55 bin kurban keseceklerini belirten Åžefik, kesim için 300 kiÅŸilik ekibin 60 ülkeye gideceÄŸini ifade etti.

Åžefik, Türkiye'nin 50 ilindeki ihtiyaç sahibi 10 bin aileye de kurban eti ulaÅŸtıracaklarını söyledi.

Bağış sahiplerine SMS ile bildirim yapılıyor

Kurbanların Ä°HH görevlilerince Ä°slami usullere uygun kesildiÄŸini vurgulayan Åžefik, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Her sene olduÄŸu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nda kıtalar aşıp, milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaÅŸmak için yola çıkıyoruz. Kurban, ibadetin evrensel bir dile dönüÅŸmesinin, ibadetimizin, gönülden ve karşılıksız olarak kendimizden vermeyi bizlere öÄŸretmesinin bir sonucudur. Vakıf olarak beÅŸ kıtadan 100 ülkedeki kardeÅŸlerimizin elini tutacağız."

Kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılacağını anlatan Åžefik, kurban kesimlerinin gerçekleÅŸtiÄŸine dair bilginin, vekalet sahiplerine SMS yoluyla iletileceÄŸini dile getirdi.

Åžefik, kurban bağışı yapmak veya bilgi almak isteyenlerin Ä°HH merkezlerine baÅŸvurabileceÄŸini, ayrıca"ihh.org.tr" adresini ziyaret edebileceÄŸini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.