Sosyal Medya

Güncel

Asker ile HDP'li arasında ilginç diyalog

Askerler, HDP'li milletvekilleriyle beraberindekilerin Cizre'ye girişine izin verilmezken, asker ile HDP'li vekil arasında ilginç bir diyalog yaşandı...



HDP heyetinin önü sabah saatlerinde Cizre yolunda kesildi. Grup burada bir süre beklemesi ardından, ilerleyen saatlerde bir kez daha yürüyüÅŸe geçti ancak yine izin çıkmadı. Bu sırada HDP'li vekil ile asker arasında ilginç bir diyalog kameralara yansıdı.

Ajansların haberine göre; Güvenlik güçleriyle konuÅŸan HDP heyetine, askerler, heyetin Cizre'de hayati güvenliÄŸinin olmaması nedeniyle geçirmeyeceklerini ve engelleyeceklerini söyledi. Bu arada bir HDP'li "Nasıl engelleyeceksiniz? Tarayacak mısınız?" diye sordu. Askerlerden "Uygun ÅŸekilde engelleyeceÄŸiz. Bakanları ve vekilleri tutmamız gerekirse tutacağız" cevabı geldi.

Cizre'ye ulaÅŸmak isteyen ancak ilçeye giriÅŸine izin verilmeyen HDP heyeti Ä°dil'e döndü.

"AKP'Lİ BAKAN VE VEKİLLER İLETİŞİM YOLLARINI KAPATTI"

Cizre'ye ulaÅŸmak için yola çıkan heyetteki isimlerden HDP Milletvekili Mithat Sancar, Ä°MC TV'nin canlı yayınında yaptığı açıklamada Cizre'deki ablukanın sona ermesi için görüÅŸtükleri AK Parti'li vekiller ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'na yakın bakanların iletiÅŸim yollarını kapadığını söyledi.

Sancar, HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ ve HDP'li bakanlarla birlikte bir haftadır sokaÄŸa çıkma yasağının sürdüÄŸü ve art arda sivil ölüm haberlerinin geldiÄŸi Cizre'ye çıkmak için yola çıkmış ancak kente gidiÅŸ güvenlik güçleri tarafından engellenmiÅŸti.

Bu nedenle dün geceyi Şırnak'ın Ä°dil ilçesinde geçiren HDP heyetinin bugün de Cizre'ye gidiÅŸine engel olunmuÅŸtu.

Sancar, bu ablukanın sona ermesi için AK Parti'yle görüÅŸtüklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Sancar ÅŸöyle konuÅŸtu: “AKP'li vekiller ve DavutoÄŸlu'na yakın bakanlarla görüÅŸtük. ‘GörüÅŸmeler yapmak için yetkilendirin görüÅŸelim. Müzakere yoluyla çözülmesine açıkçasınız elimizden geleni yapalım' dedik. Dün gece boyu bunlarla çalıştık. Aradığımız bakanlar da AKP'li vekiller de bize döneceklerini söylediler. Teklifleri deÄŸerlendireceklerini söylediler ama kimse dönmedi. Kabul ya da ret diye bir bilgi vermedi. Ä°letiÅŸim kanallarını kapadılar. Diyalogla bir yere varma niyetleri yok gibi görünüyor.”

"TAM BÄ°R Ä°SRAÄ°L POLÄ°TÄ°KASI UYGULANIYOR"

Cizre'de ÅŸu anda ‘Gazze ablukası‘na benzer bir uygulamanın olduÄŸunu savunan Sancar, “Bugün Ä°çiÅŸleri Bakanı ‘Orada militan var, hendekler var' diyor ama burada tam bir Ä°srail poltikası uygulanıyor. Gençlik örgütünden biri olduÄŸunu düÅŸündükleri mahalleyi sürekli ateÅŸ altında tutuyorlar. Bir kiÅŸi için bütün mahalleyi yakabiliyorlar. Bunların sonucunda bebekler öldü. Defnedilmesine dahi izin vermediler” dedi.

Sancar, kentte sivil ölüm olmadığını savunan DavutoÄŸlu ve Ä°çiÅŸleri Bakanı Altınok'un açıklamalarının da gerçeÄŸi yansıtmadığını belirterek, ölümlerin kanıtlandığını ve tüm bilgilerin ellerinde olduÄŸunu söyledi.

"GERÄ° ADIM ATMADIK"

Bugün bir kez daha güvenlik engeline takılarak Ä°dil'e geri dönmek zorunda kalmalarının ‘geri adım‘ olarak deÄŸerlendirilmemesi gerektiÄŸini belirten Sancar, “Burada bir bilek yürüyüÅŸü yürütmiyoruz. Çok kapsamlı politik bir faaliyet yürütüyoruz. Bugün çeÅŸitli yerlerden Cizre'ye gidenler oldu. Bu ÅŸartlarda oraya ulaÅŸmanın mümkün olmadığını gördük. Orada 120 bin insan direniyor zaten. Asıl mühim olan devletin bu politikalarını boÅŸa düÅŸürmek. Biz özgürlük, barış, demokrasi için Cizre'yi eksen alan bir faaliyet yürütüyoruz. Bu savaÅŸ politikalarını boÅŸa düÅŸüreceÄŸiz” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.