Sosyal Medya

Güncel

O belediye başkanı hakkında flaş gelişme!

Bir haber sitesine yaptığı, ''Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz'' açıklaması nedeniyle Cizre Belediye Başkanı İmret hakkında soruşturma başlatıldı.



Cizre Belediye BaÅŸkanı Leyla Ä°mret hakkında, yabancı bir haber sitesine yaptığı, "Türkiye'de bir iç savaÅŸ yürüttüÄŸümüzü söyleyebiliriz" açıklaması nedeniyle "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik ve terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından soruÅŸturma baÅŸlatıldı.

Küçükçekmece Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 8 Eylül tarihli Sözcü, Sabah ve Ensonhaber isimli internet sitelerinde, Ä°mret'in yabancı haber sitesi VICE News'e yaptığı açıklamaların haberleÅŸtirildiÄŸi belirtildi.

Açıklamada, söz konusu haber sitesi VICE News'ün, "Türkiye'de iç savaÅŸ çıkacak; Kürt direniÅŸinin merkezine hoÅŸgeldiniz" baÅŸlığıyla sunduÄŸu haberde, Cizre Belediye BaÅŸkanı Ä°mret'in görüÅŸlerine yer verdiÄŸi kaydedildi.

Ä°mret'in haber sitesine verdiÄŸi demeçte, "Bir söz vardır, barış olacaksa Cizre'den baÅŸlayacaktır ve savaÅŸ da olacaksa Cizre'den baÅŸlayacaktır" ve "Türkiye'de bir iç savaÅŸ yürüttüÄŸümüzü söyleyebiliriz" ÅŸeklinde ifadeler kullandığına iÅŸaret edilen açıklamada, "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" ve "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçları kapsamında, söz konusu iddiaların soruÅŸturulması gerektiÄŸi vurgulandı.

Bu nedenle Ä°mret hakkında "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik ve terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından soruÅŸturma açıldığı ve suç yeri itibariyle dosyanın Cizre Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na gönderildiÄŸi belirtilen açıklamada, ayrıca idari yönden yasal gereÄŸi için Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'na yazı yazıldığı bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.