Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş Söyleyince Nedense Dikkat Çekmiyor!

Açık bir çatışma riski içermesine rağmen Selahattin Demirtaş’ın ihkak-ı hak çağrısı bazılarını hiç rahatsız etmiş görünmüyor!



GeçmiÅŸte ErdoÄŸan’ı “kendisine saldıranlara karşı koyması vatandaşın hakkıdır” dediÄŸi için kıyasıya eleÅŸtirenler, DemirtaÅŸ’ın benzeri sözlerini görmezden geldiler!

Kasım 2008 tarihinde Türkiye yine PKK eylemleriyle gergin bir süreçten geçmekteydi. Bir yandan da büyük ÅŸehirlerde PKK taraftarlarının vatandaÅŸlara ait mekanları, arabaları hedef alan saldırılarının yoÄŸunlaÅŸtığı bir dönemdi. Bu tür eylemlerden birinde BeyoÄŸlu bölgesinde Tarlabaşı’ndan aÅŸağıya doÄŸru polisle yaÅŸanan çatışmanın ardından kaçan bir protestocu gruptan bazılarının araçlara zarar vermesi üzerine çevrede oturanlardan biri pompalı tüfeÄŸiyle PKK yanlılarına ateÅŸ etmiÅŸti.

Bu olay medyada büyük yankı yapmış ve pompalı tüfeÄŸi kullanan vatandaÅŸ korkunç bir canavar ÅŸeklinde sunulmuÅŸtu. BaÅŸbakan ErdoÄŸan ise o dönemde bu tartışmalarla ilgili olarak ÅŸunları söylemiÅŸti:

“…EÄŸer siz vatandaşın maÄŸazasının camlarını indirirseniz, vatandaşın hayatına kast ederseniz, hayatınıza kast ettiÄŸiniz vatandaÅŸ kalkıp da eÄŸer elinde böyle bir tedbiri varsa, böyle imkanı varsa kendisini savunma yoluna gidecektir.” 

BeklendiÄŸi üzere ErdoÄŸan sözlerinden ötürü büyük tepki çekmiÅŸ ve eleÅŸtirilmiÅŸti. Kamu düzeni, devlet otoritesi ve benzeri kavramlar öne çıkartılarak saldırgan güruhların eylemlerine karşı sivil vatandaÅŸların tepki göstermelerinin kabul edilemeyeceÄŸi tezi dillendirilmiÅŸ, ErdoÄŸan’ın sözlerinin iç savaÅŸa davetiye çıkartmak olduÄŸu iddia edilmiÅŸti.

Dün Selahattin DemirtaÅŸ’ın sarfettiÄŸi bazı sözeler altı yıl önceki yaÅŸanmış  o gündemi, tartışmayı hatırlattı.

DemirtaÅŸ, HDP binalarını ve Kürt kimliÄŸinden ötürü vatandaÅŸları hedef alan saldırılarla ilgili olarak ÅŸunları söylemiÅŸti:

“Siz evinizi, iÅŸyerinizi, partinizi yakmaya yıkmaya çalışanlara karşılık vermeniz hakkınızdır, onları anasından doÄŸduÄŸuna piÅŸman edin. Halkımız her yerde ama kimseye saldırmadan kendini korumakla yasalarla meÅŸrudur.”

Acaba dün canını, malını korumak için vatandaşın kendisini savunması meÅŸrudur dediÄŸi için ErdoÄŸan’ı kıyasıya eleÅŸtirenler, çok daha keskin ifadelerinden ötürü DemirtaÅŸ’a da aynı tepkiyi göstermiÅŸler miydi?

Hayır, ne gezer!

Medyanın sevgili çocuÄŸu, zeka ve espri küpü DemirtaÅŸ’ın sözleri büyük bir sessizlik ve olgunlukla karşılanmış, nedense hiç dikkat çekmemiÅŸti! Tabi ki bu sözlerin iç savaşı kışkırtabileceÄŸi, PKK eylemlerine zemin teÅŸkil edebileceÄŸi vb. eleÅŸtirilerin alemi yoktu! Bu tür tehlikeler ancak ErdoÄŸan’ın sözleriyle vücut bulabilecek ÅŸeylerdi! 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.