Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kahire'de Siyonist elçilik 4 yıl aradan sonra yeniden açıldı

şgal rejiminin Mısır'ın başkenti Kahire'deki büyükelçiliği 4 yıl kapalı kaldıktan sonra dün (9 Eylül Çarşamba) yeniden açıldı. Törene işgal rejimi Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold başkanlığında bir heyet ile Mısırlı yetkililer katıldı.



Yediot Ahranot gazetesinin bildirdiÄŸine göre, elçiliÄŸin açılış töreninde konuÅŸan Dore Gold, "BaÅŸbakan Benyamin Netanyahu ve BaÅŸkan Abdülfettah Sisi yönetiminde tehditleri yok etmeyi baÅŸardık ve OrtadoÄŸu'da istikrarı ve geliÅŸmeyi saÄŸlamak için birlikte çalışıyoruz" ifadelerini kullandığını söyledi.

Mısır'ın daima bölgedeki en büyük ve en önemli ülke olmaya devam edeceÄŸini söyleyen Gold, bu nedenle Mısır'a "Ummu'd-Dünya" (Dünyanın Anası) denilmesine ÅŸaşırmamak gerektiÄŸini belirtti.

Mısır'ın baÅŸkenti Kahire'deki iÅŸgal rejimi büyükelçiliÄŸi 9 Eylül 2011 tarihinde Mısır'da iÅŸgal rejimi büyükelçiliÄŸinin olmasını istemeyen göstericilerin elçilik binasına düzenlediÄŸi saldırının ardından kapatılmıştı.

Mısır'ın iÅŸgal rejimine atadığı yeni büyükelçi Hazım Hayrat'ın da önümüzdeki günlerde iÅŸgal rejimine giderek görevine baÅŸlaması bekleniyor.

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.