Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD rejim havaalanına saldırdı

IŞİD Suriye’nin doğusundaki Deyr Ez Zor kentinde rejimin elindeki askeri havaalanını ele geçirmek için saldırı başlattı. Havaalanında ilerleme kaydeden IŞİD'e göre, 94 asker öldü.



IŞİD Suriye’nin doÄŸusunda yer alan Deyr Ez Zor kentinde rejime ait askeri havaalanını ele geçirmek için saldırı baÅŸlattı. Havaalanının içinde ilerleme kaydeden örgütün açıkladığı rakamlara göre 94 rejim askeri öldü. Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi (SOHR), 40 askerin ölümünü teyit etti ve örgütün havaalanının bir kısmını ele geçirdiÄŸini söyledi. IŞİD’den 23 kiÅŸinin de öldüÄŸünü kaydeden SOHR, rejim ile örgüt arasındaki çatışmaların devam ettiÄŸini ifade etti. SOHR, ölen IŞİD mensuplarının arasında biri çocuk iki canlı bombanın da olduÄŸuna iÅŸaret etti.

IŞİD, geçtiÄŸimiz Mart ayında havaalanının bir kısmını ele geçirmiÅŸti. Ancak örgüt o bölgeleri elinde tutamamıştı. Örgüt bu havaalanını ele geçirmek için daha önce birkaç saldırı baÅŸlatmış ancak baÅŸarısız olmuÅŸtu.

IŞİD bu havaalanını ele geçirirse Deyr Ez Zor havaalanı, rejimin elinden çıkan sekizinci havaalanı olacak. Rejimin elinde kalan havaalanı sayısı 14. Muhaliflerin kuÅŸatmasından dolayı hizmet dışı kalan havaalanı sayısı ise Deyr Ez Zor havaalanı dahil 3.

Deyr Ez Zor kentinin büyük bir kısmı 2010’den beri IŞİD'in elinde. Ancak rejim o dönemden beri kentin bazı mahallelerinde hâkim. Petrol kaynaklarıyla zengin olan kent Irak sınırına yakınlığı açısından IŞİD için önemli.

El Kaide baÄŸlantılı Nusra Cephesi, ÇarÅŸamba günü ülkenin kuzeyindeki Ä°dlib kentinde rejimin elindeki bir askeri havaalanını ele geçirmiÅŸti.

 

 
 

 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.