Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yaalon Mescid-i Aksa'daki İlim Meclislerini ve Murabıtları Yasak Örgüt İlan Etti

Siyonist işgal rejimi savaş bakanı Moşe Yaalon, bugün (9 Eylül Çarşamba) Mescid-i Aksa'daki ilim meclislerinin ve baskınlara karşı Mescid-i Aksa'da nöbet tutan murabıtların gayri kanuni örgüt ilan edildiğini açıkladı.



Yaalon'un bu kararı iÅŸgal rejimi iç istihbarat birimi "Åžabak"ın ve iÅŸgal polisinin tavsiyeleri doÄŸrultusunda ve iÅŸgal rejiminin güvenliÄŸi, kamu düzeni ve selameti bahanesiyle aldığı ifade edildi.

Ä°ÅŸgal güçleri, 24 AÄŸustos'tan bu yana Mescid-i Aksa'ya kadın murabıtların giriÅŸine izin vermiyor. Cemaatin Mescid-i Aksa'ya giriÅŸine de birçok kısıtlama getiren iÅŸgal güçleri son olarak Mescid-i Aksa'ya girmeleri yasak olan kadın murabıtlar için liste oluÅŸturdu.

Karara tepki gösteren Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas) sözcüsü Hüsam Bedran, Mescid-i Aksa'daki ilim meclislerinin kapatılmasının Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekân bakımından bölme planlarının bir parçası olduÄŸunu söyledi.

Bedran, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kararın ibadet özgürlüÄŸüyle ilgili uluslararası anlaÅŸmalara aykırı ırkçı bir karar olduÄŸunu ifade etti.

Bir devletle deÄŸil çeteyle karşı karşıya olduklarını ve tüm dünyanın bunu idrak etmesi gerektiÄŸini belirten Bedran, Mescid-i Aksa'yı savunma konusunda Filistin halkına güvendiklerini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.