Sosyal Medya

Güncel

'Ölümler durmazsa ölüm orucu'

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Türkiye genelinde ölümler durmazsa ölüm orucuna başlayacağını söyledi. Zana, "Yüz yıldır çarpışarak ölüyoruz. Ölümleri seyretmektense ölmeyi tercih ederiz" diye konuştu.



Bir haftadır sokaÄŸa çıkma yasağının devam ettiÄŸi Cizre'ye gitmek için yola çıkan HDP heyetindeki AÄŸrı Milletvekili Leyla Zana, heyetin durdurulduÄŸu Ä°dil'de toplanan kalabalığa seslendi. "Bursa'daki halkımızın ne hakkı varsa buradaki insanların da o hakkı olsun istiyoruz" diye konuÅŸan Zana, "Cizre'de 35 günlük bebeÄŸin kurÅŸunlanarak öldüÄŸünü duyduÄŸum andan itibaren ruhumun öldüÄŸünü hissediyorum" dedi. 

"Elinde silah olan tüm taraflara..."

Zana bu sözlerin ardından bir aydır kendi kendine bir deÄŸerlendirme yaptığını, ölüm orucuna baÅŸlayacağını söyledi. 

"Elinde silah olan bütün taraflara sesleniyorum, kimseye sözümü dinletemezsem de kendime sözüm geçer. Ölümleri seyretmektense ölmeyi tercih ederim. EÄŸer ölümler durmazsa ben ölüm orucuna yatacağım. Kimseye gücüm yetmeyebilir ama nefsime gücüm yeter. Beni tanıyanlar bilir. AÄŸzımdan söz bir kere çıkar. Kellem gitse geri dönmem. Artık yeter. Gençler öleceÄŸine biz ölelim."

Daha sonra açıklama yapacak

Müzakere masasına dönülmesi gerektiÄŸini söyleyen Zana, BaÅŸbakan'a ve CumhurbaÅŸkanı'na seslendi: 

"Yönetenler düne kadar Suriye ve Irak ile ilgili dalga geçer gibi konuÅŸurlardı. 'Halklarınızı zulme tabi tutmayın' diyorlardı. Ben de ÅŸimdi bu sözü söyleyene 'Lütfen kendi evlatlarınıza verdiÄŸiniz deÄŸerin çeyreÄŸini bu halkın çocuklarına da biçin' diyorum."

Zana bu açıklamanın ardından heyetin Ä°dil'de kalan üyeleri ile birlikte Cizre'ye doÄŸru yapılan yürüyüÅŸe katıldı. Zana ölüm orucuna ne zaman baÅŸlayacağına iliÅŸkin bir açıklama yapmadı. Al Jazeera'nin edindiÄŸi bilgilere göre Leyla Zana, bir süre bekledikten sonra bir deÄŸerlendirme yapıp, ölüm orucuna ne zaman baÅŸlayacağına iliÅŸkin bir açıklama yapacak. Zana'nın "ölümlerin durdurulması" ifadesinden kastı, sadece Cizre'de sivillerin ölümünün durdurulması deÄŸil Türkiye genelinde asker, polis ve PKK'lıların ölümlerinin durdurulması. 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.