Sosyal Medya

Güncel

HDP heyeti Cizre yolundan geri döndü

Cizre yolundan geri dönen HDP heyeti İdil'de kriz merkezi kurmaya karar verdi. Demirtaş, "Bunun geri dönüş olmadığını" savundu



Cizre'ye gitmelerine izin verilmeyen HDP heyeti Ä°dil'e geri döndü. HDP EÅŸbaÅŸkanı DemirtaÅŸ, "Orada neler yaÅŸanıyorsa, açsınlar birlikte bakalım. Biz ÅŸimdi Ä°dil'e dönüyoruz ama bu geri dönüÅŸ deÄŸil. Ä°dil'de Cizre kriz merkezini kuruyoruz" dedi.

Ä°çiÅŸleri Bakanı Selami Altınok, Cizre'ye gitmeye çalışan HDP heyetiyle ilgili, kesinlikle izin verilmeyeceÄŸini söylemiÅŸti.

Bakan Altınok, bugün düzenlediÄŸi basın toplantısında Cizre'ye gitmek isteyen HDP heyetiyle ilgili olarak ÅŸunları söylemiÅŸti:

Cizre'de sokaÄŸa çıkma yasağı olduÄŸunu bütün Türkiye biliyor. Bütün vatandaÅŸlarımızın olduÄŸu gibi sayın genel baÅŸkanların, sayın bakanların ve milletvekillerinin de güvenliÄŸi bizim için herÅŸeyden önce geliyor. VatandaÅŸlarımızın güvenliÄŸini saÄŸlama noktasında göstermiÅŸ olduÄŸumuz hassasiyeti sayın bakanlar ve milletvekilleri için de aynen gösteriyoruz. Cizre'ye varmaları durumunda farklı provokatif olaylara sebebiyet verebileceÄŸini de deÄŸerlendirdiÄŸimizden dolayı kendilerinin güvenliÄŸini ve huzurunu saÄŸlama noktasında Cizre'ye varmaları söz konusu deÄŸildir, ona müsaade etmeyeceÄŸiz

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.