Sosyal Medya

Güncel

Clinton: İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi için yıllarımı verdim

ABD'de Demokratların başkan aday adayı ve dışişleri eski bakanı Hillary Clinton, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi için çok çaba sarfettiğini ancak başarılı olamadığını söyledi



ABD eski DışiÅŸleri Bakanı ve Demokrat listenin baÅŸkan aday adayı Hillary Clinton, Ä°srail'in Mavi Marmara katliamı sonrasında Türkiye'den özür dilemesi için yıllarını harcadığını söyledi.

Brooking Institution'daki bir programda konuÅŸan Clinton, Ä°srail ve Arap ülkeleri iliÅŸkileri ile ilgili bir soruya cevap verirken OrtadoÄŸu ülkelerinin ortak çıkarlarının her zaman bir fırsat olduÄŸunu söyledi. Mavi Marmara katliamı sonrasında baÅŸta Henry Kissinger olmak üzere önemli strateji uzmanlarından yardım istediÄŸini söyledi.

Clinton, Ä°srail ve Türkiye arasında iyi iliÅŸkiler kurulmasını önemsediklerini ancak yıllarca uÄŸraÅŸmasına raÄŸmen Ä°srail'in Türkiye'den özür dilemesini saÄŸlayamadıklarını söyledi.

Ä°HH öncülüÄŸünde STK'lar tarafından Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisi Ä°srail iÅŸgal güçleri tarafından saldırıya uÄŸramış, 9 Türkiye vatandaşı katledilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.