Sosyal Medya

Dünya

'Onlara hayvan gibi davranılıyor'

İnsan Hakları Gözlemevi, Macaristan’daki sığınmacı kamplarının durumunun korkunç olduğunu ve yetkililerin sığınmacılara 'hayvan gibi davrandığını' açıkladı.



Batı Avrupa ülkelerine geçmek isteyen sığınmacıların duraklarından biri olan Macaristan'da yaÅŸanan insan hakları ihlâllerine bir tepki de Ä°nsan Hakları Gözlemevi'nden (Human Rights Watch) geldi.

Ä°nsan Hakları Gözlemevi Acil Durumlar Direktörü Peter Bouckaert Macaristan’daki sığınmacı kamplarının durumunun korkunç olduÄŸunu ve yetkililerin sığınmacılara hayvan gibi davrandığını söyledi. Macar yetkililerin medyaya kamplara giriÅŸ izni vermemesinin ardında kamplardaki kötü koÅŸulların olduÄŸunu belirten Bouckaert, bu kamplardaki binlerce sığınmacıya gıda, su veya ilaç saÄŸlanmadığını kaydetti.

 

 
 

 

Salı günü, yüzlerce sığınmacı Sırbistan sınırında Macaristan tarafından oluÅŸturulan güvenlik çemberini aÅŸmaya çalışmıştı. Macar polisi tutuldukları kamptan kaçmaya çalışan sığınmacılara biber gazı sıkmıştı. Bir kameramanın kucağında çocuÄŸuyla kaçmaya çalışan bir göçmeni yere düÅŸürmesi ise büyük tepki çekmiÅŸti. 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.