Sosyal Medya

Güncel

Abdullah Öcalan'ın Kandil Korkusu

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, "Öcalan 'çatışmaları ve saldırıları kesin dediğimde kesmeyebilirler' endişesini taşıdığı için böyle bir çağrı yapmıyor" dedi.



ModeratörlüÄŸünü Ahmet Hakan'ın yaptığı 'Tarafsız Bölge' programına katılan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek ses getirecek açıklamalarda bulundu.

Zeyrek, herkesin merak ettiÄŸi " Abdullah Öcalan neden PKK'ya dur çaÄŸrısında bulunmuyor?" sorusuna da cevap verdi.

Ünlü gazeteci 7 Haziran seçimlerinden sonra Öcalan ve Kandil'in gücünü sivil siyasete kaptırdığını ve ÅŸimdi de o gücü geri almak için yoÄŸun çaba harcadıklarını iddia etti.

"ÖCALAN BU YÜZDEN ÇAÄžRI YAPMIYOR"

Zeyrek istihbaratçıların analizlerine dayandırdığı iddiasını ÅŸöyle açıkladı:

"'Öcalan'a gidildiÄŸinde bir sonuç elde edilmesi lazım. Öcalan 'çatışmaları ve saldırıları kesin dediÄŸimde kesmeyebilirler' endiÅŸesini taşıdığı için böyle bir çaÄŸrı yapmıyor. Öcalan devletle görüÅŸüyor. Åžu anda bunu bildiÄŸimden söylüyorum."

"LÄ°DERLİĞİMÄ°, ÖNDERLİĞİMÄ° TARTIÅžTIRMAM"

Zeyrek, Öcalan'ın devlet heyetine yaptığı son açıklamada "Ben bunlara dur desem durmazlar. LiderliÄŸimi, önderliÄŸimi tartıştırmam. O nedenle benden böyle bir ÅŸey beklemeyin." dediÄŸini aktardı.

"GÜÇLERÄ°NÄ° SÄ°VÄ°L SÄ°YASETE KAPTIRDILAR"

Deniz Zeyrek ayrıca 7 Haziran seçimlerinden sonra Öcalan ve Kandil'in gücünü sivil siyasete kaptırdığını, ÅŸu an o gücü geri almak için can siperhane bir ÅŸekilde mecadele ettiklerini de ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.