Sosyal Medya

Dünya

Bordo Bereliler PKK'yı vurdu, ses İngiltere'den geldi

TSK bünyesindeki Özel Kuvvetler'in, Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı başarılı operasyonlar sonrası İngiliz basını rahatsız oldu.



Ä°ngiliz basınında bir çok gazete ve medya organı,"Türk ordusu, Kuzey Irak'a girdi, PKK'ya ağır darbe vurdu" diye yazarak, uluslararası camiaya,'Acil Türkiye'ye müdahale edin' çaÄŸrısında bulundu.

"TÜRKÄ°YE'NÄ°N PKK OPERASYONLARI DURDURULMALI"

Takvim gazetesinde yer alan habere göre; Daily Telegraph, Independent, The Times, BBC ve The Guardian, Bordo Bereliler'i manÅŸetlerine taşıdı. Birbirinden farklı rakamlar veren ve Bordo Bereliler'in en az 400 PKK'lıyı öldürdüÄŸünü, 12'si bomba uzmanı 100 teröristi de paketleyip Türkiye'ye getirdiÄŸine dikkat çeken gazeteler, dünyaya çaÄŸrı yaptı. DaÄŸlıca saldırısından sonra sınır ötesine geçen Bordo Bereliler'in PKK'ya ağır kayıplar verdirdiÄŸini belirten Ä°ngilizler, buna bir müdahalenin ÅŸart olduÄŸunun altını çizdi.

TÜRKÄ°YE'DEN DE DESTEKÇÄ°LERÄ° VAR

PKK'nın zor durumda kaldığı, Kuzey Irak yönetiminden de hiç destek bulamayan teröristlerin yok oluÅŸunu, sadece uluslararası camia ile durdurabileceÄŸini düÅŸünen Ä°ngilizler, Türkiye'deki bir kısım medyanın da desteÄŸiyle amacına ulaÅŸmak istiyor.

Daha önceden istihbarat alamamanın da paniÄŸini yaÅŸayan Ä°ngilizler'in, OrtadoÄŸu'daki gücünün azalması nedeniyle yeni yollara baÅŸvurabileceÄŸinin de altı çizildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.