Sosyal Medya

Güncel

Ataşehir'de HDP bürosuna saldırı

PKK saldırılarını protesto eden bir grup İstanbul Ataşehir'de içeride kimsenin bulunmadığı HDP Ataşehir İlçe bürosuna girdi. Grup Masa, sandalye ve bilgisayarları 4. kattan aşağıya attı.



PKK aldırılarını protesto etmek için caddede yürüyüÅŸ yapan bir grup,  içeride kimsenin bulunmadığı HDP ilçe bürosuna girdi. Grup, binadaki masa, sandalye ve bilgisayarları 4. katta bulunan bürodan aÅŸağıya attı. Sokağın ortasına atılan malzemeler daha sonra ateÅŸe verildi. 

Olay sırasında parti binası içinde hiçkimsenin olmadığı belirtildi.

HDP AtaÅŸehir Ä°lçe Yöneticisi Pervin Tunbul, “Daha önce biz duyum aldık. Ümraniye ilçemize gittik. Oradan geldiÄŸimizde, yürüyüÅŸ Kayışdağı'ndan buraya doÄŸru geliyordu. Buralarda dolanmaya baÅŸladık. Buraya doÄŸru geldiler, içeriye girdiler ve bütün eÅŸyaları aÅŸağıya attılar ve yaktılar. Camlardan aÅŸağıya attılar. Ä°çeride kimse yoktu" dedi.

Olaydan sonra gelen polis ekipleri saldırıyla ilgili araştırma başlattı.

Kocaeli'de 5 gözaltı

Kocaeli'de Teröre Karşı Birlik Platformu'nun organizasyonuyla kent merkezinde ÅŸehit düÅŸen asker ve polisler için yapılan yürüyüÅŸe yaklaşık 10 bin kiÅŸi ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı.
YürüyüÅŸ yolu üzerinde bulunan HDP binasına girmek isteyen gruba polis TOMA ile su sıkarak müdahalede bulunurken, 5 kiÅŸi gözaltına alındı. 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.