Sosyal Medya

Güncel

'Sokak değil sandık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'ye 'Terörle aranıza mesafe koyun" çağrısı yaptı. MHP'ye de "Siyasette hesaplaşmanın yeri sokak değil sandıktır" dedi. Erdoğan, "Millet olarak bu ateşi ülkenin her tarafına yaymak isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz" mesajını verdi.



AB Konseyi BaÅŸkanı Tusk ile görüÅŸmesi sonrası basın toplantısında konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, siyasetçileri 'sorumlu' davranmaya çağırdı. HDP'yi de isim vermeden eleÅŸtirdi. ErdoÄŸan, HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı DemirtaÅŸ'ın HDP binalarına saldırılar sonrası yaptığı açıklamaya atıfta bulunarak, " 'GörevlendirilmiÅŸ çeteler, karşılık vermek hakkınızdır' gibi tehditkar ifadelerin iyi niyetle ilgisi olabilir mi?" diye sordu. 

ErdoÄŸan ÅŸöyle devam etti:

"Parti binalarına saldırıları tasvip etmiyorum, müsebbiplerini de kınıyorum. Bunlarla ilgili adli süreç iÅŸletilecektir. Bizim gösterdiÄŸimiz bu net tavrı, onların da kamu binalarımıza, güvenlik görevlilerimize, özellikle de kamu ve vatandaÅŸların araçlarına, canlarına karşı da göstermelerini bekelrdim. ama böyle bir yaklaşımı göremedik. Tam tersine eÅŸ genel baÅŸkanı açıkça sırtlarını terör örgütlerine dayadıklarını söylemektedileri Bir belediye baÅŸkanı iç savaÅŸtan bahsediyor. Ne demek ya.. Sen bu yetkiyi nereden alıyorsun. Olsa olsa daÄŸdaki teröristlerden alıyorlardır. Terör örgütüyle arasına mesafe koymakta zorlanan bu partiye bir kez daha sesleniyorum, tercihinizi yapın. Demokrasinin mi terörün mü yanındasınız? Mücadelenizi siyaset aracılığıyla mı silahla, bombayla, ÅŸiddetle, kanla mı yürüteceksiniz? Demokrasinin yanındaysanız, siyasetinizi ve söyleminizi asla paylaÅŸmasam da bu duruÅŸunuza sonuna kadar saygı duyarım, sonuna kadar desteklerim. Ama terörün yanında saf tutarsanız onun bedelini ödemeye göze alacaksınız."

HDP'ye eleÅŸtirilerini sürdüren ErdoÄŸan, "Tabutların içerisinde silah taşıyanlar var. Bu partinin mensupları terör örgütünün saldırılarını, güvenlik güçlerimizin kayıplarını adeta sevinçle karşılarken, devletin buna karşı yürüttüÄŸü operasyonlara ÅŸiddetle karşı çıkmaktadır. Bu partinin mensupları, yaÅŸanan olayların sorumluluÄŸunu CumhurbaÅŸkanına, baÅŸbakana yükleyerek, terör olaylarının bu duruma gelmesindeki rollerini örtmeye çalışıyorlar" diye konuÅŸtu.

Bölgedeki ilçelerde, mahallelerde hendekler, kanallar kazılması talimatı veren CumhurbaÅŸkanı mı? BaÅŸbakan mı? Yoksa bu partinin yöneticileri mi?" diye soran CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"Ben buradan bütün milletime sesleniyorum, tüm GüneydoÄŸu, DoÄŸu, bu bölgelerdeki hendeklerin kazıldığı ilçeler, beldeler, hatta iller buralarda kullanılan iÅŸ makineleri hangi belediyenin iÅŸ makineleri? Buralarda kullanılan, hizmet alımıyla bu makineler hangi belediye tarafından kiralanmış? Bu belediyeler tarafından bu hendekler kazılıyor. Bu döÅŸenen mayınlar, kimler tarafından, kimin talimatıyla acaba döÅŸeniyor? Bunların talimatını ben mi veriyorum? Bunların talimatını Sayın BaÅŸbakan mı veriyor? Yoksa bunların talimatını sırtını teröre dayayanlar mı veriyor, teröristler mi veriyor?"

 Bunların talimatını Tayyip ErdoÄŸan mı veriyor? 

VatandaÅŸların günlük hayatını zorlaÅŸtıran, ciddi güvenlik riskleri ortaya çıkaran hendekleri kapatanların valilikler ve kaymakamlıklar olduÄŸuna dikkati çeken ErdoÄŸan, "Bunlar camilerimizi yakacak kadar ileri gitmiÅŸlerdir. Bunlar okullarımızı yakacak kadar ileri gitmiÅŸlerdir. Bunlar ambulanslarımızı kurÅŸunlayacak kadar ileri gitmiÅŸlerdir. Bunların talimatını Tayyip ErdoÄŸan mı veriyor? BaÅŸbakan mı veriyor? Yoksa bu daÄŸdaki terör liderlerine veyahutta kendilerimi veriyor. Kendilerinden olmayan herkese ait iÅŸyerlerinin, evlerin saldırıya uÄŸraması talimatını veren yine bunlardır. Söze geldiÄŸinde demokrasiyi, barışı, kardeÅŸliÄŸi dilinden düÅŸürmeyenler, fiiliyatta kendilerinden olmayan herkese karşı her türlü faÅŸizan baskıyı uygulamaktadır. EÄŸer bugün birçok iÅŸyeri yakılmışsa, eÄŸer bugün birçok baraj inÅŸatlarının durdurulması için her türlü adımı, hamleyi yaptıysalar, bunu kimler yaptı? Ä°ÅŸte terör örgütünü arkasına alan siyasi partinin mensupları yapmıştır" ifadelerini kullandı. 

 "Siyasetin diliyle konuÅŸanla, siyasetin diliyle konuÅŸuruz"

HDP'nin sürekli kendisini ve hükümete yönelik suçlamalarda bulunduÄŸunu belirten CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi:

"Buradaki amacın özellikle siyasetin alanını boÅŸaltmak, demokrasinin araçlarını ve imkanlarını devre dışı bırakarak, tüm kitlelerini terör örgütünün arkasına çekmek olduÄŸunu biliyoruz. Siyasetin diliyle konuÅŸanla, siyasetin diliyle konuÅŸuruz. siyasetin yöntemleriyle mücadele edene, yine siyasetin yöntemleriyle mukavele ederiz. Ama kendini terör örgütüyle terörle özdeÅŸleÅŸtireni de terörist olarak kabul eder, ona göre davranırız.

CumhurbaÅŸkanı, "Siyasetin diliyle konuÅŸanla siyasetin diliyle konuÅŸuruz. Buradan terörle arasına mesafe koyamayan bu partiye bir kere de çaÄŸrı yapıyorum. Mücadelenizi siyasetle mi yürüteceksiniz? Silahla, ÅŸiddetle, kanla mı yürüteceksiniz.? Ya demokrasinin yanındasınız ya da terörün" dedi.  

'Terörle mücadele güvenlik güçlerinin görevi'

MHP'ye de çaÄŸrıda bulunan ErdoÄŸan, "Terörle, teröristle mücadele etmek devletin ve onun güvenlik güçlerinin görevidir.Bu sözlerim sadece bölücü örgütün güdümündeki parti için deÄŸil son günlerde ciddi savrulma yaÅŸayan diÄŸer parti için de. Siyasette hesaplaÅŸma yeri sokak deÄŸil sandıktır. 1 Kasım'da sandıklar ortaya gelecek. Orada bu hesaplaÅŸmayı yapabilirsiniz. Millet bu ateÅŸi ülkenin her tarafına yaymak isteyenlerin oyununa gelmeyeceÄŸiz" dedi. 

Kaynak: Al Jazeera 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.