Sosyal Medya

Güncel

Yıldız: 'Demirtaş isterse dağa çıkabilir'

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendisine hitaben “Şehit olmak isteyen Dağlıca'da bir gece nöbet tutsun” sözlerine çok sert cevap vererek, “Ben tabii ki askerimiz, polisimiz gibi hizmet için Dağlıca'da bulunurum, o da isterse terörist eteğiyle Kandil'e çıkabilir” dedi.



Emerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı DemirtaÅŸ'ın kendisine yönelik “Åžehit olmak isteyen DaÄŸlıca'da bir gece nöbet tutsun" sözlerine çok sert cevap verdi.

DemirtaÅŸ'ın açıklamalarına cevap veren Yıldız, “Öncelikle bütün ÅŸehitlerimize, yavrularımıza, kardeÅŸlerimize Allah'tan rahmet diliyorum ve Allah mekânlarını Cennet etsin, ÅŸefaatlerinden de bizi ayırmasın. Åžimdi bir kere bu konu, Selahattin DemirtaÅŸ'a düÅŸen bir konu deÄŸil. Önce onun ÅŸu meseleyi bir halletmesi lazım. Açıklamasında 'Hangi üniformayı taşırsa taşısın' diyerek kalleÅŸ pusuyu kuranla o pusuda ÅŸehit olanları eÅŸit tutmuÅŸtur. Selahattin DemirtaÅŸ daha PKK'ya terör örgütü diyememiÅŸ birisidir" dedi.

“ETEĞİYLE KANDÄ°L'E ÇIKABÄ°LÄ°R"

“Åžirinlik gösterilerinin 7 Haziran seçimlerinden önce yapıldığını, daha sonra da o silahsız ve kravatlı haliyle, ama aynı duygularla gezdiÄŸini herkes biliyor, bunu vatandaşımız izledi, bunu vatandaşımız hep beraber gördü" diyen Yıldız, “Bana ÅŸehit olmak ister misin diye sordular. Bütün iddialardan uzak, hangi Müslüman ÅŸehit olmak istemiyorum diyebilir. Ama kendisi istemiyordur, o ayrı. Ayrıca ÅŸehitliÄŸe de kurban olsun. Ama ÅŸehitlik onun aÄŸzına alabileceÄŸi bir kelime deÄŸildir. Ben tabii ki askerimiz, polisimiz gibi hizmet için DaÄŸlıca'da bulunurum, o da isterse terörist eteÄŸiyle Kandil'e çıkabilir. O da aynı ÅŸekilde gitsin onlarla bulunsun. Åžimdi bu kabul edilebilir bir ÅŸey deÄŸil. Bize ÅŸehitlik mertebesinin ne demek olduÄŸunu öÄŸretecek o deÄŸildir. Åžehitlik kelimesini aÄŸzına bile almasını ben lanetliyorum, kınıyorum. Öncelikle kendi rüÅŸtünü ispat edecek, bu vatanı milleti sevdiÄŸini, sevmediÄŸini bir kere öncelikle beyan edecek" dedi.

“PKK'LI TERÖRÄ°STLERÄ° BÄ°R LANETLESÄ°N"

Yıldız, DemirtaÅŸ'ın Kürt vatandaÅŸları temsil edemeyeceÄŸini belirterek, açıklamasına ÅŸöyle devam etti:

“Biz bütün yönleriyle beraber AK Parti camiası olarak, AK Parti Hükümetleri olarak yıllardan beri hizmet ettik, bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceÄŸiz. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i ayrım yapmaksızın herkes 78 milyon bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bizim hizmet alanımız içerisindedir, hepsi bizim vatandaşımızdır, biz hizmet götürmeye devam edeceÄŸiz. Ancak Kürtçülük adı altında Kürt kardeÅŸlerimizi istismar ederek, böyle bir çabanın içerisine giren kiÅŸinin vatandaÅŸlarımızdan yeterli desteÄŸi goremeyecegine inanıyoruz. Halkı direniÅŸe teÅŸvik ettiler, kimse iÅŸtirak etmedi. Oradaki Kürt kardeÅŸlerim PKK'yı desteklemiyor, orada tehditle, zorbalıkla getirilen bu noktayı hiçbir ÅŸekilde tasvip etmiyor. O yüzden bana kalkıp da o temiz ve nezih kelimeyi aÄŸzına alıp da bana öÄŸretide bulunacağına kalksın öncelikle bir terör örgütü demeyi bilsin, ondan sonra Kandil'den de alacağı tehdidi ertesi gün hep beraber izleyelim. Bakın emanet oylar için kendisi teÅŸekkür etti. Bir uyarı geldi ertesi gün, bir daha aÄŸzına alamadı, emanet oy nedir diye aÄŸzına alamadı, duymadık. Sürekli git-gellerle yaÅŸayan birisi. O yüzden bıraksın canını ülke için feda eden askerimize, polisimizle, güvenlik güçlerimizle alakalı konuÅŸmayı; öncelikle o PKK'lı teröristleri bir lanetlesin."

Ülke olarak birlik ve beraberliÄŸin en güçlü olması gereken böyle bir zamanda saÄŸduyuyu elden bırakılmaması gerektiÄŸini dile getiren Yıldız, “Ancak herkes bilsin ki; ülkemizin birlik ve beraberliÄŸine karşı her türlü tehdide karşı da dik dururuz, taviz vermeyiz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.