Sosyal Medya

Güncel

Operasyon yetkisi tekrar askerde

Cumhurbaşkanlığındaki zirvede alınan karara göre askerin sıcak operasyon ve sıcak takip yaptığı süreçte 'vur' emri bölgedeki askeri yetkililerde olacak



CumhurbaÅŸkanlığı'nda yapılan zirvede 'çözüm süreci'nde valilerde bulunan operasyona izin yetkisinin askerlere devredilmesi kararlaÅŸtırıldığı öne sürülüyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre artan ÅŸiddet olayları sonrasında öncelikle BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu baÅŸkanlığında mini bir güvenlik zirvesi daha sonra da CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında CumhurbaÅŸkanlığı'nda geniÅŸ katılımlı bir zirvede terörle mücadelede izlenecek strateji belirlendi.

Buna göre çözüm süreci sırasında askerin operasyon yapması için validen izin alması gerekiyordu. Bu uygulamaya son verildi. Askerin sıcak operasyon ve sıcak takip yaptığı süreçte 'vur' emri bölgedeki askeri yetkililerde olacak. Özellikle hava operasyonlarının durmaksızın sürmesi konusunda zirveden kesin talimat çıktı. TSK "kırmızı alarm" halini bundan sonraki süreçte "durmaksızın" sürdürecek.

Belirlenen PKK'lılar sınır bölgesindeki fırtına obüsleri ile de her hareketlilikte vurulacak. Sahadaki operasyonların sayısı artırılacak ve özellikle Irak sınır hattında geniÅŸ kapsamlı kara harekatları gerçekleÅŸtirilecek. PKK'lıların geçiÅŸ güzergahları ile Kuzey Irak'taki PKK kampları sürekli izlenecek. Her hareketlilikte bölgede devriye görevi icra eden F-16'lar bombardıman gerçekleÅŸtirilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.